hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuzey Kore liderinden ''Nükleer'' mesajı: ''Kapasitemizi güçlendireceğiz''

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkesinin nükleer silah kapasitesini artırmaya yönelik politikalar yürüttüklerini belirtti. Kuzey Kore'nin kuruluşunun 76'ncı yıl dönümünü kutlama etkinliğinde konuşan Kim, "Nükleer kapasitemizi istikrarlı bir şekilde güçlendireceğiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KUZEY KORE LİDERİ KİM JONG-UN'UN NÜKLEER MESAJI

    Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkesinin 76. kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlenen bir kutlama etkinliğinde üst düzey bürokrat ve askerlere hitap etti.  Kim Jong-un, ülkesinin nükleer silah kapasitesini artırmaya yönelik politikalar yürüttüklerini belirtti.

    Kuzey Kore liderinden Nükleer mesajı: Kapasitemizi güçlendireceğiz

    Yaptığı konuşmada, Kore Yarımadası’nı çevreleyen zorlu güvenlik ortamına dikkat çekti. ABD'nin başını çektiği askeri bloğun nükleer temelli bir askeri blok karakterine bürünmesinin Kuzey Kore’yi tehdit ettiğini vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "NÜKLEER KAPASİTEMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ"

    Kim, "Buradan çıkan açık sonuç, Kuzey Kore'nin nükleer gücünün mükemmelleştirilmesi gerektiğidir" dedi. Ardından ise, "Kuzey Kore, nükleer silahlı rakip devletlerden gelebilecek her türlü tehditle başa çıkabilmek adına nükleer gücünü istikrarlı bir şekilde güçlendirecek" ifadelerini ekledi.

    Kuzey Kore liderinden Nükleer mesajı: Kapasitemizi güçlendireceğiz

    Ülkesinin nükleer silah üretimini sürdürdüğünü açıkça dile getiren Kim, "Şu anda, nükleer silahların sayısını geometrik olarak artırarak nükleer silahlı kuvvetler oluşturma politikasını mükemmel bir şekilde uyguluyoruz" açıklamasında bulundu. Kim, Kuzey Kore'nin "sorumlu bir nükleer silah devleti" olduğunu da açıklamasına ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow