hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kolombiya da ABD'den açıklama istedi

    Kolombiya da ABDden açıklama istedi
    expand

    Edward Snowden'in sızdırdığı istihbarat belgeleri ile ortaya çıkan ABD'nin istihbarat faaliyetleri nedeniyle Kolombiya Devlet Başkanı, açıklama istedi.

    Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, ülkesindeki uyuşturucu kaçakçıları ve yasadışı silahlı gruplara karşı ortak operasyonları konusunda Kolombiya'daki istihbarat toplama faaliyetlerinde "sınırı aştığı" gerekçesiyle Washington'dan açıklama istedi.

    Santos, ABD'nin eski sistem analisti Edward Snowden'in sızdırdığı belgelerde Amerika'nın topladığı dijital verilerin düşmanları olduğu kadar müttefikleri de hedef aldığının ortaya çıktığını söyledi. Santos, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in kendisini konuyla ilgili aradığını belirtti. Görüşmeden tatmin olup olmadığının sorulması üzerine Santos, "O süreçteyiz" karşılığını verdi.

    Daha önce Savunma Bakanı olarak görev yapan Santos, ABD'nin elektronik dinleme desteğini kabul eden Kolombiyalı yetkililer arasında yer almıştı. Santos, pazar gecesi bir günlük ziyaret için ülkeye gelecek ABD Dışişleri Bakanı John Kerry 'e ev sahipliği yapacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow