hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrailli Bakan Smotrich’in Paris’te katılacağı galanın iptali talep edildi

    İsrailli Bakan Smotrich’in Paris’te katılacağı galanın iptali talep edildi
    expand
    KAYNAKAA

    Fransa’da muhalefetteki Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) partisinden milletvekili Thomas Portes, İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in 13 Kasım’da Paris’te katılacağı galanın iptal edilmesi için Paris Emniyet Müdürlüğüne talepte bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Portes, X hesabından yaptığı açıklamada, İsrail hükümetinin Gazze’de bir soykırım işlediğini ifade etti.

    Smotrich’in de katılımıyla Paris’te 13 Kasım’da “Sonsuza kadar İsrail” kuruluşunun galasının yapılacağını aktaran Portes, Paris Emniyet Müdürü Laurent Nunez’den bu galayı iptal etmesi için talepte bulunduğunu kaydetti.

    Portes, “Fransa, kendi topraklarında bir savaş suçlusunun varlığını kabul edemez.” ifadesini kullanırken, Nunez’e yazdığı mektubu X hesabında paylaştı.

    Mektupta, Gazze’de devam eden savaş suçları hakkında tartışmalı açıklamaları olan Smotrich’in bu galaya katılımının ciddi endişe yarattığı belirtilirken, Avrupa Birliği (AB), Fransa ve İngiltere’nin söz konusu bakanın “Gazze halkını aç bırakmanın adil ve ahlaki olduğu” yönündeki sözlerini kınadığı aktarıldı.

    Yönetmenliğini Jerome Sesquin’in yaptığı “İsrail: Kaos’un Bakanları” isimli belgeselde, Bakan Smotrich’in sınırları genişleyen “Büyük İsrail” tasviri yaptığı hatırlatılan mektupta, “Bu görüş, Filistin halkının varlığını yok sayarak, Filistin topraklarının ilhakını teşvik eden bir ideolojiyi savunuyor; bu, Orta Doğu’nun mevcut bağlamında son derece endişe verici.” yorumu yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mektupta, çok sayıda Avrupalı yetkilinin Smotrich’in bu sözlerini “savaş suçuna teşvik” olarak nitelendirdiği kaydedilirken, Nunez’den, söz konusu gala kapsamında, nefrete ve soykırıma teşviki engellemek için her türlü önlemi alması istendi.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow