hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail tankları Beyrut’a mı girecek?

    İsrail tankları Beyrut’a mı girecek
    expand

    Geçtiğimiz günlerde İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin Lübnan'da olası bir kara operasyonuna hazırlandıklarını duyurması ve 27 Eylül’deki saldırıda Hizbullah lideri Nasrallah’ın öldürüldüğünün açıklanmasının ardından “İsrail tankları Beyrut’a mı girecek?” sorusu gündeme geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Euronews'te yer alan habere göre İsrail, Beyrut'ta Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ölümüne yol açan hava saldırılarının hemen ertesi günü, Lübnan sınırına yakın bölgeye asker konuşlandırdı.

    ABC'ye konuşan iki ABD’li yetkili, İsrail’in kuzey sınırı ötesindeki Lübnan kentleri içerisinde “Hizbullah mevzilerini” hedef alan ‘küçük çaplı’ kara operasyonuna başlamış ya da başlamak üzere olduğunu bildirdi.

    ABD’li yetkililer, İsrail'in Lübnan'a tam kapsamlı bir kara harekâtı başlatıp başlatmamaya henüz karar vermediğini, ancak eğer bu yönde karar verirse kapsamının muhtemelen sınırlı olacağını söyledi.

    ⁠İsrail'in Lübnan'a şiddetlenen saldırılarında 1052 kişi öldü

    Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

    Lübnan makamlarına göre, Hizbullah'ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1052 kişi öldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

    Hizbullah ise İsrail'e roket ve füzelerle karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar bildirilmedi.

    İsrail bombardımanı nedeniyle ülke içerisinde 150 bine yakın kişi yerinden oldu.

    Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası sürerken Suriye'ye on binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow