hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail’in vurduğu Lübnan’da şu an! CNN TÜRK sıcak bölgede | Video Haber

    İsrail’in güney bölgelerine yoğun hava saldırılarını sürdürdüğü Lübnan’da evlerini terk etmek zorunda kalan on binlerce kişi sığınacak yer arayışı içinde. Gidecek bir yeri olmayanlar ise geceyi Beyrut sokaklarında geçirdi. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, Kameraman Doğukan Yıldırım’ın görüntüleriyle Lübnan’ın kalbi Beyrut’tan son gelişmeleri aktardı…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oteller doldu taştı, sığınacak yeri olmayanlar geceyi sokakta geçirdi. İsrail-Lübnan sınırındaki gerilim zirveye ulaşırken, başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası sürüyor.

    İsrail ordusu, Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yönelik de yoğun saldırılarına devam ediyor.

    Güvenli bir yer arayışı içinde evini terk eden on binlerce kişi yollara düştü. Kalacak bir yer bulamayanlar Beyrut’ta meydanlara ve parklara sığındı.

    Endişeli bekleyişin sürdüğü Lübnan’ın kalbi Beyrut’taki son gelişmeleri aktaran CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk şunları söyledi:

     “Yerinden yurdundan edilmiş, gidecek bir yeri olmayan insanlar çaresizce dışarıda bekliyorlar”

    Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

    Nasrallah ve diğer bazı üst düzey isimlerin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan İsrail hava saldırıları, Beyrut'un Dahiye bölgesinde 6 binayı yerle bir etti.

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow