hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran'daki gizli ABD-İran toplantısında Türkiye iddiası | VİDEO HABER

    İsrail-İran gerilimi, Hamas lideri Haniye'nin Tahran'da öldürülmesinin ardından yükseliyor. Kuveyt gazetesi El Ceride, bir iddiaya yer verdi. Buna göre, ABD heyeti Ankara'dan uçakla İran'a giderek "İsrail savaşı büyütmeye çalışıyor, oyuna gelmeyin" diye uyardı. Ayrıca "Netanyahu'nun Türkiye'yi de savaşa çekmek istediği, ancak ABD'nin bunu istemediği" iddia edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da uğradığı suikastın ardından, İran'ın İsrail'e bir misillemeyle yanıt vermesi bekleniyor. İsrail'de de buna karşı hazırlıklar sürüyor. Ancak bir iddia, bunun engellenmesi için Washıngton'ın seferber olduğunu ortaya koydu.

    "ABD'LİLER İRAN'A ANKARA'DAN KALKAN UÇAKLA GİTTİ"

    Kuveyt gazetesi El Ceride'nin iddiasına göre, ABD'li yetkililer gizlice İran'a gitti. Buna göre yetkililer önce Ankara'ya geldi, oradan İran'a geçti. Uçak, Tahran yakınındaki Karan kentine indi ve orada İran istihbarat dışişleri ekibiyle 2 saatlik kritik bir görüşme gerçekleştirildi.

    "İSRAİL TÜRKİYE'Yİ DE SAVAŞA ÇEKMEK İSTİYOR"

    ABD Tahran'a, "İsrail'e saldırıp Netanyahu'nun oyununa gelmeyin" diye uyarıda bulundu. İran'ın İsrail'e saldırması durumunda İsrail'i savunacaklarını ancak İsrail'in Türkiye de dahil büyük bir savaş istediğini ve ABD'nin bunu kabul etmeyeceğini söyledi.

    Öte yandan iddiaya göre ABD'li yetkililer, İranlı mevkidaşlarına "İsrail sizi yıkmak istiyor" da dedi. ABD olarak İsmail Haniye suikastından haberlerinin olmadığını ifade eden yetkililer, Netanyahu'nun kontrolden çıktığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "İRAN'DAKİ MOSSAD AJAN LİSTESİ VERİLDİ"

    Kuveyt gazetesi çarpıcı bir iddiaya daha yer vererek, "ABD'li yetkililer bununla da kalmayıp İranlılara ülkedeki Mossad ajanlarının listesini de verdi" diye yazdı. Hatta ABD'li yetkililer İran'a, "Hemen bir nükleer anlaşma yaparak Netanyahu'ya en büyük darbeyi vuralım" teklifinde de bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow