hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VİDEO | İran Trump'a Suikast mı düzenleyecek? ''Ciddi tehditler var''

    KAYNAKCNN TÜRK

    Eski ABD başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, İran'dan kendi hayatına yönelik büyük tehditler olduğunu söyledi. Kampanya ekibi de İran'ın Trump'a suikast tehdidiyle ilgili Amerikan istihbaratının kendilerini bilgilendirdiğini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "İRAN'DAN HAYATIMA CİDDİ TEHDİTLER VAR"

    Eski ABD başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, İran tarafından hayatına dair tehditler olduğunu söyledi;

    ''Profesyonelce araştırıyorlar. İran yaptı gibi duruyor. Biliyorsunuz, İran benim dostum değil.''

    Sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada,

    "İran'dan hayatıma dair tehditler var. Tüm Amerikan ordusu izliyor ve bekliyor. İran tarafından pek çok şey daha önce yapıldı ama işe yaramadı. Ama tekrar deneyecekler. Bu kimse için iyi bir durum değil. Etrafımda daha fazla güvenlik ve silah var. Ki bu benim daha önce görmediğim bir güvenlik önlemi." ifadelerini kullandı.

    VİDEO | İran Trumpa Suikast mı düzenleyecek Ciddi tehditler var

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trump, ''Bunun nedeni, benim İran’a karşı güçlü olmam ve Orta Doğu’daki insanları koruyor olmam. Belki de ondan o kadar da memnun değiller.'' dedi.

    KAMPANYA EKİBİ: ABD İSTİHBARATI BİZİ UYARDI

    Donald Trump, iki kez ve kısa süre içinde suikast girişimi ile karşı karşıya kalmasının ardından, Gizli Servis'e daha fazla para ayrılmasına karar veren ABD Kongresi'ne de teşekkür etti.

    Öte yandan, Trump'ın kampanya ekibi de konuyla ilgili açıklama yaptı. Amerikan istihbaratının kendilerini İran'dan gelebilecek tehditler konusunda uyardığını duyurdular.

    VİDEO | İran Trumpa Suikast mı düzenleyecek Ciddi tehditler var

    Eski ABD başkanı Trump, önce 13 Temmuz'da Pensilvanya'daki bir mitinginde suikast girişimine uğramış, olayı kulağındaki yara ile atlatmıştı.

    15 Eylül'de ise sık sık ziyaret ettiği Florida'daki golf kulübünde de silah sesleri duyulmuş, Trump hızla alandan götürülmüştü. Sonrasında tutuklanan silahlı bir kişinin Trump'a suikast planladığı ortaya çıkmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow