hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran, İsrail'in Lübnan'a saldırılarına karşı, BMGK'ya müdahale çağrısında bulundu

    İran, İsrailin Lübnana saldırılarına karşı, BMGKya müdahale çağrısında bulundu
    expand
    KAYNAKAA

    İran, Gazze'de İsrail'in işlediği savaş ve soykırım suçlarının Lübnan'da da yaşanmaması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) duruma müdahalesini talep ettiğini bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'e göre, Hükümet Sözcüsü Fatma Muhacerani, İsrail'in Lübnan'a saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

    Muhacerani, "İran hükümeti, İsrail'in Filistin, Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarını şiddetle kınıyor ve bunu insanlığa yönelik bir tehdit örneği olarak değerlendiriyor. Gazze ve Refah'da yaşanan trajedilerin tekrarlanmasından endişe ediyor ve Güvenlik Konseyi'nin müdahalesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

    İsrail’in Lübnan’a düzenlediği saldırılarda 490'dan fazla kişi hayatını kaybetti

    İsrail ordusu, dün sabah saatlerinden itibaren Lübnan'a güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

    Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 35’i çocuk, 58’i kadın 492 kişinin hayatını kaybettiğini, 1645 kişinin de yaralandığını açıkladı.

    Ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine göç dalgası devam ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lübnan Eğitim Bakanlığı ülke genelinde eğitime ara verildiğini açıklarken, İçişleri Bakanlığı da ülkenin güneyindeki okulların, İsrail saldırıları sonucu yerinden edilen vatandaşların barınması için açıldığını duyurdu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow