hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiltere'den İran iddiası: İsrail'e saldıracaklar mı?

    İngiltereden İran iddiası: İsraile saldıracaklar mı
    expand
    KAYNAKİHA

    İngiltere Dış İstihbarat Servisi (MI6) Başkanı Richard Moore Londra'da katıldığı bir etkinlikte, “İran'ın (İsrail'e) misilleme yapmayı deneyeceğinden şüpheleniyorum. İranlıların bu yöndeki faaliyetlerine karşı gardımızı düşüremeyiz” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da suikast sonucu öldürülmesinin ardından İran tarafından düzenlenmesi beklenen misilleme saldırı henüz gerçekleştirilmedi. İki ülke arasındaki gergin açıklamalar yerini sessizliğe bırakırken, İngiltere Dış İstihbarat Servisi (MI6) Başkanı Richard Moore misilleme ihtimaline ilişkin konuştu. Londra'da katıldığı bir etkinlikte İran'ın İsrail'e misilleme yapıp yapmayacağı sorusuna cevap veren Moore, “İran'ın misilleme yapmayı deneyeceğinden şüpheleniyorum. İranlıların bu yöndeki faaliyetlerine karşı gardımızı düşüremeyiz” dedi.

    HANİYE'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

    Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan'ın yemin töreni için bulunduğu Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmişti. İran Devrim Muhafızları Ordusu Halkla İlişkiler Birimi tarafından yayımlanan bildiride ise, saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiği belirtilmiş, “Yapılan araştırmalar ve incelemeler sonucunda, bu terör saldırısının yaklaşık 7 kilogram ağırlığında kısa menzilli bir savaş başlığı ile yapıldığı ve şiddetli bir patlamaya neden olduğu tespit edilmiştir” ifadeleri kullanılmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow