hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İKİ SENARYO VAR! Nasrallah'ı 'İran sattı' iddiası!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın, İsrail'in onlarca delici bombayla düzenlediği hava saldırısında ölmesinin ardından tartışmalar devam ediyor. Lübnanlı siyasetçi Muhammed Ali el-Hüseyni, televizyon konuşmasında "Nasrallah'ı sattılar" diyerek tartışmaları alevlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lübanlı Siyasetçi Muhammed Ali el-Hüseyni, "Toparlan, verdiğin sözleri yerine getir, vasiyetini yaz. Ortakların seni bugün satacak." ifadelerini kullandı.

    İKİ SENARYO VAR Nasrallahı İran sattı iddiası

    Bu ortaklar kimdi? Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı neden sattılar?

    Gazeteci Güngör Yavuzaslan, "Hizbullah'ı İran kurdu, var olma nedeni İran. Vekilden söz ediyoruz. Hizbullah tam bağımsız, kafasına göre hareket eden bir örgüt değil. İkincisi, bu güvenlik zafiyetini Hasan Nasrallah hayattayken itiraf etti." dedi.

    İKİ SENARYO VAR Nasrallahı İran sattı iddiası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İran'ın Nasrallah'ın ölümündeki asıl suçu ne?

    İran, Hizbullah'ı 1982'de ilk İsrail saldırıları sırasında kurmuştu. Bu nedenle yapı, İran’ın devrimden sonra kurulan ordusu ve iç güvenlik birimi Devrim Muhafızları ile yıllardır iç içe. Bu nedenle Hizbullah liderinin öldürülmesi, İran'a dair soru işaretleri oluşturuyor.

    İKİ SENARYO VAR Nasrallahı İran sattı iddiası

    Muhammed Ali el-Hüseyni, "İran'ın seninle ilgili ne dediğini bilseydin, seninle ilgili hangi bilgileri ulaştırdıklarını bilseydin ve kellene karşılık ne istediklerini bilseydin, eşitlik tamamen bozulurdu." şeklinde konuştu.

    "İsrail Lübnan'ı işgale hazırlanıyor"

    Hem Arap hem de Avrupa basınına göre iki seçenek öne çıkıyor. Birincisi, Hizbullah'ın içinden İsrail'e İran'ın bilgi aktarması. Diğeri ise Hizbullah'ın içinde İsrail'in örgütlenmesi. Her iki durumda da İsrail'in planlarını aydınlatıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuzaslan, "Devrim Muhafızları’nın içinden sızmamışlar birimler oluşturmuşlar, Hizbullah'ın içine sızmamışlar birimler oluşturmuşlar. Oradan bilgi takibine gerek yok bilgiler otomatik geliyor. Lübnan hava sahasına kimin ineceğine şu an İsrail karar veriyor. Tahran'dan gelen uçuşlara izin vermiyorlar. Bu ne demek? Fiili işgale hazırlanıyorlar." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow