Hollande: "Evlerinize Fransa bayrağı asın"

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris saldrısında ölen 130 kişiyi anmak için düzenlenecek anma törenlerinin yapılacağı 27 Kasım Cuma günü bütün Fransızları balkonlarına bayrak asarak bu ulusal yürüyüşe katılmaya çağırdı.
Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Hükümet sözcüsü Stephan Le Foll, Cumhurbaşkanı Hollande’ın Fransızları Cuma günü evlerinin pencere ve balkonlarına kırmız-mavi-beyaz renkli Fransa bayrağını asarak anmaya katılmaları çağrısında bulundu. Paris’in merkezindeki İnvalides meydanında yapılacak anma törenine ilişkin açıklama yapan Le Foll, "Biliyoruz ki herkes bu törene katılamayacak. Bayrak asmaları önerisini getirerek, herkesin bu anmaya bir şekilde katılmasını sağlamak istiyoruz" diye konuştu.
Saldırıda yaşamını yitiren 130 kişinin yakınlarının yanısıra, 350 yaralının ve ailelerinin de katılacağı törende tek konuşmayı Cumhurbaşkanı Hollande yapacak.
İngiltere- Fransa maçında tarihi anlar
Fransız bayrağının dönüşü
Fransız bayrağı, Paris saldırısını anan Fransızların sembolü oldu. Küçük gruplarla olay yerinde kurbanları anan Fransızlar ellerinde bayrakları ve milli marşları Marsaillais’i okumaya başladılar. Ulusal ve uluslararası maçlarda da hem oyuncular hem de seyirciler Fransız bayrağını taşıdılar. Okullardan stadlara yapılan anma törenlerinde bayrak ve milli marş sembol oldu.
Fransa’da aşırı sağ muhalefet, toplumsal törenlerde yeterince bayrak ve milli marş hassasiyeti gösterilmemesini eleştirerek, okullarda yeniden milli marş okutulmasını istiyordu. Paris saldırısının ardından artan talep karşısında kapasitesini artıran bayrak üreticileri ise tüm stoklarının tükendiğinden şikayetçi.
Eagles of Death Metal katliamın ardından ilk kez konuştu
Yoğun güvenlik önlemleri
Bu arada, Cuma günü yapılacak anma töreni ve hemen ardından dünyadan 138 lider ve binlerce kişiyi bir araya getirecek olan Dünya İklim Zirvesi’ne katılanların korunması için 10 bini aşkın güvenlik görevlisi hazır bulunacak. Yalnızca sınır güvenliğini sağlamak için 8 bin polis sınıra gönderilecek. Konferansın yapılacağı Bourget’de ise 2 bin 800 ek polis gücü görev alacak.
Fransa'da terör operasyonu: "Beyaz Emir"e baskın
Beyaz Emir’e hapis cezası
Öte yandan Paris saldırısına ilişkin soruşturmalar da son hızıyla devam ediyor. Dün evine baskın yapılarak göz altına alınan "Beyaz Emir" Olivier Corel, bugün hakim karşısına çıkarıldı. Fransa’daki Selefiler’in babası olarak da bilinen Suriye asıllı İmam Corel, evinde ruhsatsız av silahı bulundurma suçundan 6 ay hapis cezası aldı. Beş yıl boyunca da silah taşımaktan men edildi. Corel 2 yıl içerisinde bu suçu yeniden işlerse hapis yatacak. Beyaz İmam, ayrıca, bütün yurt dışına çıkışları öncesinde polisten izin isteyecek.
SON DAKİKA
-
01. 21
Atama kararları Resmi Gazete'de
-
00. 17
İtalya Cumhurbaşkanı hastaneye yatırıldı
-
23. 36
Son dakika: Kalp rahatsızlığı geçirdi! Sırrı Süreyya Önder kimdir, nereli? Sırrı Süreyya kaç yaşında?
-
23. 25
SON DAKİKA HABERİ: Sırrı Süreyya Önder hastaneye kaldırıldı
-
23. 19
Meclis zirai don olayının sonuçlarını araştıracak
-
23. 05
Borussia Dortmund - Barcelona canlı izle! ŞİFRESİZ KESİNTİSİZ HD TRT SPOR CANLI TABİİ İZLE! Şampiyonlar Ligi çeyrek final kim yükseldi, kim kazandı?
EN ÇOK OKUNANLAR
ABD’li yetkili Witkoff ve Putin arasında geçen ‘zorlu’ görüşme: Rus lider ‘kalıcı barış’ istiyor ama şartları var…
Katy Perry'nin uzay yolculuğunda dikkat çeken detay: Yanında götürdü, dönünce gökyüzüne doğru tuttu! Nedenini açıkladı...
Jennifer Lopez Türkiye'ye geliyor! Konser bileti fiyatları gündem oldu...
Fransa ile Cezayir arasındaki gerginlik tırmanıyor: "Sert karşılık veririz"
CIA arşivlerinde ortaya çıktı: Rus askerleri ve uzaylılar arasında çatışma! Taşa dönüştüler…