hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hizbullah vurdu, İsrail'de yangın çıktı

    KAYNAKAP

    Hizbullah, İsrail'e yönelik roket saldırısı düzenledi. Atılan roketler birçok noktada yangına sebep oldu. İsrail takviye ekiplerle birlikte yangına müdahale etmeye çalışıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hizbullah, İsrail’i roketle vurdu. Lübnan’dan atılan roketler, İsrail'in Yukarı Celile bölgesinde yangına neden oldu. İlerleyen saatlerde yangın büyük bir alanı kapladı.

    Lübnan Hizbullah'ı İsrail'in Gazze'deki katliamlarına cevap olarak, zaman zaman roket saldırısı düzenliyor. Hava savunma sistemlerini kullanarak roketlerle mücadele eden İsrail, şimdi de atılan roketlerin çıkardığı yangınla mücadele etmek durumunda.

    Hizbullah vurdu, İsrailde yangın çıktı

    Atılan onlarca roket, Celile ve Golan bölgelerinde birçok noktada yangına sebep oldu. Yangına müdahale eden ekipler yetersiz kalınca takviye gönderildi. Alevler yerleşim birimlerine kadar ulaştı, 6 itfaiye eri yaralandı. İsrail'in Margaliot yerleşim birimindeki bazı evler tahliye edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hizbullah vurdu, İsrailde yangın çıktı

    Ekipler hem karadan hem de havadan yangına müdahale etse de daha sonra atılan roketler nedeniyle yangın yeniden çıktı ve birçok noktada büyüdü. İsrail’in resmi X hesabından yapılan açıklamada, "İsraillileri onlara zarar vermeye çalışanlardan korumak için her türlü tedbiri alacağız" dendi.

    Hizbullah vurdu, İsrailde yangın çıktı

    Ana muhalefet lideri Yair Lapid ise X hesabından yaptığı paylaşımda, "Kuzey tutuşmuş yanıyor, İsrail'in caydırıcılığı da onunla birlikte yanıyor ve Netanyahu hükümetinin hiçbir yönetimi ya da stratejisi yok" dedi. Aşırı sağlı Ahronot'a göre, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ise Lübnan'ı yakmakla tehdit etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow