hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HABER || Hizbullah Tel Aviv'i vuran füzeyi gösterdi

    HABER || Hizbullah Tel Avivi vuran füzeyi gösterdi
    expand

    İsrail savaş uçakları, gece Lübnan'ın güney, doğu ve orta kesimlerindeki birçok beldeye hava saldırıları düzenleyip başkent Beyrut'un üzerinde ses duvarını aşarken, Hizbullah da 8 Ekim 2023'ten bu yana ilk defa Tel Aviv'e füze fırlattı. Hizbullah askeri medya basın ofisi dün gizli bir konumda bulunan "Qader 1" balistik füzesinin görüntülerini paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hizbullah askeri medya basın ofisi dün gizli bir konumda bulunan "Qader 1" balistik füzesinin görüntülerini paylaştı. Grup dün İsrail'in başkenti Tel Aviv'de bulunan MOSSAD karargahına saldırı düzenlerken, balistik füze fırlatırken, füze hava savunma sistemleri tarafından engellenmeden önce Tel Aviv bölgesine ulaşan ilk füze oldu.

    HABER || Hizbullah Tel Avivi vuran füzeyi gösterdi

    Saldırıyı üstlenen Hizbullah yaptığı açıklamada "İslami Direniş, 25 Eylül Çarşamba günü saat 06:30'da Tel Aviv yakınlarındaki Mossad karargahını hedef alan bir balistik füze fırlattı. bu karargah liderlerimize düzenlenen suikast ve Lübnan'da çağrı cihazlarına gerçekleştirilen saldırılardan sorumludur." ifadesi yer aldı. Hizbullah saldırının Gazze halkına destek ve "Lübnan ve halkını savunmak" amacıyla gerçekleştirildiğini vurguladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow