hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Çin'den ABD'yi vurabilecek füze!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Çin ordusu bu kez de menzili 12 ila 15 bin kilometre olan kıtalararası balistik füze denemesi yaptı. 3 nükleer başlık taşıyabildiği söylenen füze, bölge ülkelerinde endişe yarattı. İlk tepki Japonya'dan geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÇİN'İN DENEDİĞİ KITALARARASI FÜZE ENDİŞE YARATTI

    Çin, kıtalararası balistik füze denemesini duyurdu;

    'Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Zhang Xiaogang,'Çin Halk Kurtuluş Ordusu Roket Gücü, 25 Eylül'de saat 08:44'te Pasifik Okyanusu'ndaki açık denizlere sahte bir savaş başlığı taşıyan bir kıtalararası balistik füze fırlattı ve füze beklenen deniz alanlarına düştü. Bu test fırlatması, yıllık eğitim planımızdaki rutin bir düzenlemedir. Uluslararası hukuk ve uluslararası uygulama ile uyumludur ve herhangi bir ülkeye veya hedefe yönelik değildir.''ifadelerini kullandı.

    Video Haber | Çinden ABDyi vurabilecek füze

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çin basını, bölgedeki ülkelerin füze denemesi hakkında önceden bilgilendirildiğini duyururken, füzenin menzili ya da izlediği yol gibi detaylar hakkında bilgi paylaşılmadı.

    12-15 BİN KM MENZİLE SAHİP BALİSTİK FÜZE TEST EDİLDİ

    Japonya'dan Çin'e füze denemesiyle ilgili tepki geldi. Japonya'nın en üst düzey hükümet sözcüsü Yoshimasa Hayashi, Pekin'in, Japonya çevresindeki askeri faaliyetlerini genişlettiğini ve "şeffaflıktan yoksun bu askeri eğilimin" ciddi bir endişe kaynağı olduğunu söyledi.

    Video Haber | Çinden ABDyi vurabilecek füze

    Menzili 5 bin 500 kilometreyi aşan balistik füzeler, "kıtalararası" olarak tanımlanıyor. Çin'in bugüne dek ürettiği en gelişmiş kıtalararası balistik füze "Dongfing 41" 12 bin ila 15 bin kilometre menzile sahip.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow