hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VİDEO HABER... Gerginlik had safhada! İran'dan İsrail'e saldırı hazırlığı... ABD uçakları havalandı

    Haniye suikastı sonrası gözler İran ve vekil güçlerine çevrildi. İsrail basını Tahran'ın dört ülkeden saldırıya geçeceğini belirtirken bu saldırıya karşılık ABD ordusunun müdahale edeceğini öne sürdü, söz konusu topyekun savaşın tarihini İsrailli yetkililer bizzat duyurdu. NYT gazetesi ise, Haniye suikastının ardından ABD'nin uçak hamlesini yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz’da sabaha karşı yaptığı açıklamada, Haniye'nin, Tahran'da kaldığı konutuna saldırı düzenlendiğini duyurdu. İran ve Hamas Hareketi suikasttan İsrail’i sorumlu tutarken İsrailli yetkililer olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Haniye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti. Bu gelişmeler sonrası bölgedeki gerginlik iyice tırmandı. İşte yaşanan son gelişmeler... 

    ABD İSRAİL'E SAVAŞ UÇAĞI VE GEMİ GÖNDERECEK

    ABD Savunma Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Bakan Lloyd Austin'in, olası İran saldırısına ilişkin İsrail'e ilave askeri destek göndermek üzere talimat verdiğini açıkladı.

    Buna göre Pentagon, "İran kaynaklı tehditler" karşısında İsrail'in güvenliğini artırmak amacıyla bölgedeki Amerikan askeri varlığını güncel duruma göre yeniden düzenleyecek.

    Bu kapsamda Bakan Austin, İsrail'in bölgesel güvenliğinin sağlanmasında görev alan Amerikan askeri unsurlarının sayısının artırılması ve bölgeye ilave savaş uçakları ile savaş gemileri gönderilmesi talimatını verdi.

    ABD, halen bölgede görev yapan USS Theodore Roosevelt uçak gemisinin yerine USS Abraham Lincoln uçak gemisini gönderecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Buna ilaveten balistik füze savunma kapasitesine sahip ilave kruvazör ve destroyerleri de bölgeye gönderecek Pentagon, aynı zamanda karadan balistik füze savunma kabiliyetlerini de artıracak.

    Bakan Austin ayrıca, Orta Doğu'da görev yapacak ilave savaş uçakları filosunu da İsrail'in savunması için bölgeye gönderecek.

    VİDEO HABER... Gerginlik had safhada İrandan İsraile saldırı hazırlığı... ABD uçakları havalandı

    “ABD KUDÜS BÜYÜKELÇİLİĞİ GÜVENLİK UYARISI”

    Yapılan güvenlik uyarısında şu ifadeler yer ald: Bölgesel gerilimlerin artması nedeniyle, ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği güvenlik durumunu sürekli ve yakından izlemektedir.

    ABD Büyükelçiliği, ABD vatandaşlarını dikkatli olmaları ve kişisel güvenlik farkındalıklarını artırmaları (en yakın sığınağın yerini bilmek dahil) konusunda uyarmaktadır

    Havan topu, roket ve insansız hava aracı ihlalleri de dahil olmak üzere güvenlik olayları genellikle uyarı yapılmaksızın gerçekleşmektedir.

    Güvenlik ortamı karmaşık ve hızla değişebilir.

    VİDEO HABER... Gerginlik had safhada İrandan İsraile saldırı hazırlığı... ABD uçakları havalandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'ÖNÜMÜZDEKİ SAATLER ÖNEMLİ GELİŞMELERE SAHNE OLACAK'

    Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından bölgede gerilim tırmanıyor. İran Devlet Televizyonu’ndan yapılan açıklamada, “Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak” ifadeleri kullanıldı. İran Dışişleri Bakanlığı Danışmanı Seyid Muhammed Marandi ise sosyal medya hesabından Devrim Muhafızları Ordusu’na ait füze fotoğrafını paylaşarak, “Terk edin. Geliyor” paylaşımında bulundu.

    VİDEO HABER... Gerginlik had safhada İrandan İsraile saldırı hazırlığı... ABD uçakları havalandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'a savaş yetkisini devreden kararnameyi onaylarken sosyal medya hesabından geçtiğimiz yıla ait “Siyonist rejimin sonu geldi” ifadelerinin yer aldığı gönderiyi sayfasında sabitledi.

    Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan’ın yemin töreni için bulunduğu Tahran’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından Devrim Muhafızları Ordusu’nun yayınladığı bildiride, “Şüphesiz, İsrail rejiminin bu suçuna İran ve direniş cephesi, sert ve acı dolu karşılık verecektir” ifadeleri yer almıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow