hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazze'de yüzer iskele kapatılacak mı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    The New York Times gazetesi, ABD’nin Gazze Şeridi kıyısında insani yardımlar için kurduğu yüzer iskele için bir iddia ortaya attı. Birkaç hafta önce dalgaların verdiği hasarın ardından kullanılamaz hale gelip "fiyasko" ile sonuçlandığı belirtilen yüzer iskele operasyonunu bitebileceği aktarıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD merkezli The New York Times gazetesi, ABD’nin Gazze Şeridi kıyısında insani yardımlar için kurduğu yüzer iskele için bir iddia ortaya attı.

    Gazetede çıkan haberlere göre yardım kuruluşları, ABD'nin 230 milyon dolara inşa ettiği yüzer iskelenin işlevini yerine getirmede büyük ölçüde başarısız olduğunu dile getirdi.

    Gazzede yüzer iskele kapatılacak mı

    Ardından ise bu yolla gerçekleştirilen operasyonların beklenenden haftalar önce sona ereceğini belirttiler. Yardım kuruluşları, ABD'li askeri yetkililerin, son günlerde yüzer iskelenin gelecek ay sökülebileceğini söylediği bilgisini paylaştı.

    Biden yönetimi, iskelenin başlangıçta eylül ayına kadar faaliyette kalacağını öngörmüştü. Haberlerde, projenin zorluklarının Biden yönetiminin üst düzey yetkililerini de hayal kırıklığına uğrattığı vurgulandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazzede yüzer iskele kapatılacak mı

    Güvenlik endişeleri nedeniyle inşası bir süre durdurulan ve yapımından bu yana dalgalar nedeniyle hasar görüp onarılan iskele, yaklaşık sadece 10 gün hizmet verebildi.

    New York Times'a konuşan ABD'li yetkililer, yüzer iskelenin beklenenden önce kaldırılmasının İsrail'e, insani yardımlar için daha çok kara yolu açması yönünde baskı unsuru olmasını umduklarını vurguladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow