hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazze'de Filistinli Reuters kameramanı öldü

    Gazzede Filistinli Reuters kameramanı öldü
    expand

    Haberciler için dünyanın en tehlikeli bölgeleri arasında sayılan Ortadoğu'da yine bir kameraman görevi başında hayatını kaybetti.

    İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği füze saldırısı sırasında çekim yapan 23 yaşındaki Filistinli Reuters kameramanı Fadıl Şena öldü.
     
    Şena, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki El Bureyc Mülteci Kampı yakınındaki çatışmaları izlerken, üst üste füzelerin atıldığı ve ilk anda 9 kişinin öldüğü bölgeye doğru jipiyle giderken, aracı gelen bir diğer füzenin hedefi olmuştu.
     
    Olay yerindeki basın mensupları, atılan füze ile Şena'nın jipinin alev aldığını, Şena'nın da jipin yanında yerde yattığını gördüklerini bildirdi.
     
    Gazetecilerin yardım için koştuğu sırada, ikinci bir füzenin daha geldiği kaydedildi.
     
    Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Şena, hastaneye ulaştırıldığı sırada hayatını kaybetmişti.
     
    Cenazeye yüzlerce Filistinli katıldı
     
    Şena'nın cenaze törenine yüzlerce Filistinli katıldı. Şena'nın Filistin bayrağına sarılı naaşı, meslektaşlarının omuzlarında taşındı.
     
    Cenaze törenine katılan meslektaşları bir başka sedye üzerinde Şena'nın kanlı çelik yeleği ile kırık kamerasını ve bir grup da kameramanın portresini taşıdı.
     
    Göstericiler, "Gazeteci cinayetlerine hayır" ve "Gazeteciler çalışmaya devam edecek" yazılı pankartlar açtılar.
     
    Cenaze törenine Hamas, El Fetih ve diğer Filistinli fraksiyonların siyasi yetkilileri de katıldı.
     
    Reuters ajansı, Fadıl Şanaa'nın bir tankı görüntülemek üzere aracından çıktığını ve kameramanın ölmeden birkaç saniye önce çektiği filmde tanktan ateş açıldığının görüldüğünü açıkladı. Haberde, kameramanın indiği araç üzerinde "Basın" ve "TV" yazdığı da belirtildi.
     
    İsrail ordusu: "Üzgünüz"

    İsrail ordusu, saldırıda hayatını kaybeden kameraman için "üzüntülerini" bildirdi.
     
    Ordu kaynakları, "Unutulmamalı ki, radikal, silahlı ve tehlikeli terör gruplarına karşı her gün çatışmaların olduğu bir alandan söz ediyoruz. Bu da medya çalışanları ile olaylarla ilgisi olmayan diğerleri için de potansiyel risk oluşturuyor" dedi.
     
    İsrail'deki Yabancı Basın Derneği de, Reuters kameramanının ölümünden duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi.
     
    Dernek, Şena'nın ölümünün Gazze'deki gazetecilerin karşı karşıya kaldığı riskleri göstermesi açısından "oldukça acı verici bir hatırlatma" olduğunu belirtti ve hem İsrail ordusu, hem de (Gazze'deki) tüm silahlı grupların gazetecilerin güvenliğini sağlamak için ellerinden geleni yapmalarını istedi.
     
     
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow