hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fransa’yı sarsan skandal! Gizlice görüşmüş…

    KAYNAKCNN TÜRK

    Fransa’da erken seçimlerin ardından belirsizlik büyürken büyük bir skandal patladı. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve partisinin, erken seçimin ikinci turunda aşırı sağa karşı baraj oluştururken aşırı sağ partisi ile gizli akşam yemeklerinde görüştükleri ortaya çıktı. Detayları CNN TÜRK Paris Temsilcisi Arzu Çakır Morin aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Paris Temsilcisi Arzu Çakır Morin detayları şu ifadelerle aktardı;

    Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve partisinin sağ kanadının “Aşırı sağ parti iktidara gelemez, Cumhuriyetçi barajı oluşturmalıyız” şeklindeki açıklamaları, diğer taraftan da gizli akşam yemeklerinde bu partinin iki lideri ile bir araya geldikleri ortaya çıktı. Bu durum ciddi anlamda bir güvensizlik sinyali olarak değerlendirildi ve parti içinden buna tepkiler geldi.

    Alexis Kohler ismi, Macron’un daha öncesinde danışmanı olan Başbakan Édouard Philippe ile sağdan Macron’un partisinde yer almaya başlayan isimlerden biriydi. Kilit bir danışman ve politik söylemlerde iletişim ajanı olarak adlandırılabilir. Bir Fransız gazetesinde, aşırı sağ parti ve Macron arasında iletişim kuran kilit isim olduğu belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Manşetten verilen haber, ülkede geniş çapta bir gündem etkisi yarattı. Bir taraftan Cumhurbaşkanı Macron, sistem partisi rolünü oynarken, diğer taraftan sistem dışı ilan ettiği partinin liderleriyle nasıl bir strateji belirleyeceğini görüştüğü yazıldı. Kohler’in, Paris’in çok lüks bir mahallesindeki evinde Jordan Bardella ile geçtiğimiz yılın Aralık ayından başlayarak, 12 Haziran yani Meclis’in feshedilmesinden birkaç gün sonrasına kadar bu görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

    Taraflar önce bu konuyu reddetti. Ancak dün akşam Édouard Philippe ülkenin en büyük televizyon kanalına çıkarak bunu kabul etti. “Marine Le Pen ve Jordan Bardella ile yemek yedim” dedi ve “Birbirimizi tanımıyorduk, insanları tanımayı seviyorum. Karşılıklı hiçbir dosyada anlaşamıyoruz, çok derin fikir ayrılıklarımız var” ifadelerini ekledi.

    Gazeteci, “Bu görüş ayrılıklarını görmek için yemek yemenize gerek var mıydı? Her şey ortada değil miydi?” sorusuna “Ben insanları bizzat tanımayı seviyorum. Birbirimizi tanımıyorduk, bu yemekler sayesinde tanıştık. Son derece dostane ortamlarda geçti bu yemekler” cevabını verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow