hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fransa seçimlerine şiddet gölge düşürdü!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Fransa aşırı sağın ilk turunda birinci çıktığı erken seçimleri Pazar günü tamamlıyor. Ülkede siyasi atmosfer son derece gergin. Öyle ki kampanya boyunca 50'nin üzerinde aday saldırıya uğradı. Şiddet olaylarının daha da sertleşmesi korkusu ülkeyi sardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PARTİLİ VE ADAY TOPLAM 51 KİŞİ SALDIRIYA UĞRADI

    Pazar günü yeniden sandık başına gidilecek olan Fransa'da seçim kampanyası boyunca kadın erkek demeden pek çok aday saldırıya uğradı.

    Meudon  bölgesinde seçim çalışması yapan Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Prisca Thevenot ve kampanya ekibi hedef alındı. Saldırıda, 20'den fazla kişi afiş yapıştırmak isteyen genç bakan ve ekibini yaraladı. 

    Satır ve sopalarla arabasının camları kırılan bakanın bir kadın yardımcısı çenesi kırıldı. 2 yardımcısı da hastaneye kaldırıldı.

    YUMRUKLU SALDIRIYA UĞRADI

    Yine İsere bölgesinde, salgın döneminde çok tepki gören eski Sağlık Bakanı Olivier veran’ın afişlerini yapıştırmak isteyen 77 yaşındaki bir partili de yumruklu saldırıya uğradı. İçişleri Bakanı Gerald Darmanin saldırılar konusunda endişelerini dile getirdi, 30 bin jandarma ve polisin sandık güvenliği için görevlendirildiğini söyledi;

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''Bu kampanya kısa sürüyor, üç haftadan az, ancak yine de fiziksel saldırıya uğrayan elli bir aday, yedek oyuncu veya aktivist sayıyoruz ve sözlü saldırıları saymıyorum bile."

    Öte yandan aşırı sağ adayların şiddet ve ırkçılık içeren sözlerinin ortaya çıkması da, kampanyanın seçmenleri etkileyebilecek bir başka gelişmesi oldu.

    ÜLKE 3 ANA PARÇAYA BÖLÜNDÜ

    Birinci turu zaferle bitiren aşırı sağ parti Ulusal Bütünleşme, ikinci tura karşı "Cumhuriyetçi Cephe" ittifakını buldu. Merkez partiler iki tur arasında anlaşarak, aşırı sağ karşısındaki en güçlü adayı desteklemek üzere kendi adaylarını çekti.

    Anketler, yeni uzlaşmalar ışığında, aşırı sağın Meclis'te 289 olan salt çoğunluğu yakalamaktan uzaklaştığını gösterdi.

    Üç ana parçaya bölünen ülkede bir uzlaşma hükümetinin oluşması zor olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow