hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hamas-İsrail esir takasında anlaştı mı?

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail ve Hamas arasında ateşkes müzakereleri yeniden canlandı. İsrail Savunma Bakanı Gallant esir takası anlaşmasına her zamankinden daha yakın olduklarını söyledi. İsrail'den heyet Katar'a gidiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İSRAİLLİ BAKANDAN ESİR TAKASI MESAJI

    İsrail ve Hamas arasında esir takası anlaşması olacak mı, ateşkese varılacak mı? Taraflardan peş peşe olumlu mesajlar geldi.

    İsraili esirlerin yakınlarıyla görüşen İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Tel Aviv yönetiminin Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplarla esir takası anlaşmasına "Her zamankinden daha yakın olduğunu" söyledi.

    Hamas ise esir takasına ilişkin Mısır ve Katar'la fikir alışverişinde bulunduğunu açıkladı.

    ABD Başkanı Biden ile İsrail Başbakanı Netanyahu da bir telefon görüşmesi yaptı. Beyaz Saray ikilinin ateşkesi ve tutukluların değişimi konusunda Hamas'tan gelen son yanıtı görüştüklerini açıkladı.

     

    GÖRÜŞMENİN ARDINDAN İSRAİL'DEN BİR ADIM GELDİ

    Netanyahu, Tel Aviv ile Hamas arasında esir takası anlaşmasına varılması için yapılacak müzakerelere İsrail'den Katar'a bir heyet göndermeyi kararlaştırdı. Bunun için, İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad Direktörü David Barnea'yı görevlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hamas 6 Mayıs'ta Katar ve Mısırlı yetkililere, ateşkes için sundukları teklifi onayladıklarını iletmiş ancak İsrail "Şartlarını karşılamadığı" gerekçesiyle bu teklifi reddetmişti.

    ABD Başkanı Joe Biden, 31 Mayıs'ta İsrail'in 3 aşamadan oluşan yeni bir ateşkes önerisi sunduğunu açıklamıştı.

    Biden bu önerinin İsrail'e ait olduğunu söylese de Netanyahu, "Belirlenen hedefler" gerçekleşinceye kadar Gazze’deki saldırılarına devam edeceklerini belirtmişti.

    Netanyahu, 3 Haziran'da yaptığı konuşmada, İsrail'in önerdiği ile Biden'ın sunduğu teklif arasında "Boşluklar" olduğunu öne sürmüştü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow