hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dışişleri Bakanlığı duyurdu! Bosna'da alıkonulduğu iddia edilen Deniz Eliş'e ulaşıldı

    Dışişleri Bakanlığı duyurdu Bosnada alıkonulduğu iddia edilen Deniz Elişe ulaşıldı
    expand
    KAYNAKMariye Ekinci | CNN TÜRK

    Dışişleri Bakanlığı, Bosna Hersek'te zorla alıkonulduğuna dair haberler bulunan Türk vatandaşı Deniz Eliş'e ulaşıldığını, Eliş'in Türkiye'nin Zagreb Büyükelçiliğine intikalinin sağlanmakta olduğunu açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanlığı Destek sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Bosna Hersek'te zorla alıkonulduğuna dair haberler bulunan vatandaşımız Deniz Eliş'e bugün ulaşılmıştır. Vatandaşımızın Zagreb Büyükelçiliğimize intikali sağlanmaktadır." denildi.

    Paylaşımda, konuyla ilgili hukuki sürecin Türkiye'nin Zagreb Büyükelçiliği, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği ve Türkiye'nin Banja Luka Başkonsolosluğu tarafından takip edildiği belirtilerek, Eliş'in ailesinin bilgilendirildiği kaydedildi.

    NE OLMUŞTU?

    İtalya'ya iltica etmek amacıyla Gaziantep’ten Bosna-Hersek’e giden Eliş, kimliği belirsiz bir grup tarafından kaçırılmıştı. Afgan olduğu iddia edilen grup tarafından alıkonulduğu belirtilen Eliş için, ailesinden önce bin euro, bu paranın gönderilmesinin ardından 10 bin euro daha fidye talep edilmişti. Eliş’in ailesine, Eliş’e ait olduğu iddia edilen birkaç ses kaydı gönderilmişti.

    Dışişleri Bakanlığı duyurdu Bosnada alıkonulduğu iddia edilen Deniz Elişe ulaşıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Eliş’in ailesinin bin euroyu gönderdiği banka hesabının ise bir Türk bankasına ait olduğu, hesabın sahibinin ise Hedayetullah Quazızada isimli bir yabancıya ait olduğu ortaya çıkmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow