hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Biden ‘karar değiştirdi’ iddiası: Adaylık yarışından çekiliyor mu?

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD başkanlık seçimleri için seçim kampanyasına devam etme konusunda ısrar eden Başkan Joe Biden'a çekilmesi yönünde çağrılar artıyor. Biden'ın Demokrat Parti üyeleri ve yakın arkadaşları tarafından hafta sonuna kadar ikna edilerek yarıştan çekileceği öne sürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Başkanı Joe Biden'a başkanlık yarışından çekilmesi yönünde baskılar artıyor. Sadece Demokrat Parti içerisinden değil, birçok kesimden de çağrılar geliyor. Bu da 'Biden Baskılara direnemeyip, çekilecek mi?’ sorularını beraberinde getiriyor.

    Biden şu ana kadar kamuoyu önünde çekilmeyeceğini söylese de, son günlerde tavrında değişiklik gözlendiği ve eleştirilere karşı daha duyarlı hale geldiği belirtiliyor.

    Biden’a yakın bazı kişilerin, kazanamayabileceği ve yarıştan çekilmesi gerektiği fikrini kabullenmeye başladıkları ifade ediliyor.

    Eski ABD Başkanı Barack Obama'nın da Biden’in başkanlık seçimlerindeki zafere giden yolda şansının azaldığı ve adaylığının sürdürülebilirliğini gözden geçirmesi gerektiği yönünde yorumda bulunduğu öne sürüldü.

    Biden'ın da baskılar sonucu ikna edildiği ve başkanlık seçimindeki kampanyasını bu hafta sonu bitirebileceği iddia edildi. Hatta ABD Başkanı Biden’ın 'Çekilirsem Kamala kazanır mı?' diye sormaya bile başladığı belirtiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son yayınlanan anketlere göre, demokratların yüzde 65'inin Biden’in çekilmesi ve partisinin farklı bir aday seçmesine izin vermesi gerektiğini söylüyor. Bir diğer anket de demokratların yüzde 79’unun Kamala Harris’in başkan adayı olarak gösterilmesini desteklediğini ortaya koydu.

    Kamala Harris'ten ise Biden’i destekleyen bir açıklama geldi ve “Bu yarış tek bir soruya indirgenebilir. 'Sizin için kim savaşıyor?' Artık başkanımız Joe Biden'ın kimin tarafında olduğunu biliyoruz. Pennsylvania, Scranton'da orta sınıf bir ailede büyüdü ve nereden geldiğini asla unutmadı” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow