hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'den Savaş Kabinesi yorumu

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Savaş Kabinesi’ni feshetmesinin ardından Beyaz Saray'dan ilk açıklama geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı, "Netanyahu’nun başka seçeneği yoktu" imasında bulundu. İsrail ile Lübnan gerginliği hakkında da konuşan Amerikalı yetkili "ikinci bir cephe görmek istemiyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, 8 ay önce kurulan Savaş Kabinesi’ni feshetmesinin ardından Beyaz Saray'dan ilk açıklama geldi.

    Netanyahu'nun 'olağanüstü hal hükümeti' olarak kurulan Savaş Kabinesi'ni feshetmesini 'iç mesele' şeklinde değerlendiren Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby ekledi: "Bu, Başbakan Netanyahu’nun kararı. Benny Gantz’ın ayrılmasından sonra Başbakan Netanyahu’nun başka ne seçeneği olabilirdi, emin değilim.”

    ABDden Savaş Kabinesi yorumu

    Netanyahu'nun bu hamlesiyle aşırı sağın koalisyon ortaklarının Savaş Kabinesi’ne dahil olmalarını engellediği ifade edilmişti.

    Kirby, "ABD Başkanı Biden aşırı sağ seslerin daha fazla güç sağlayabileceğinden ne kadar endişeli?" sorusunu da cevapladı. "Bu, yine İsrailli liderlerin sorumluluğunda olacak ve bu da başbakanın sorumluluğunda. Biz başbakanla ilgileniyoruz. Başbakan, İsrail hükümetinin seçilmiş başkanıdır. Başkan Biden da bununla ilgileniyor."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABDden Savaş Kabinesi yorumu

    Amerikan yönetimi İsrail-Lübnan sınırında yaşanan gerginlik hakkında da konuştu. "Hizbullah'ın bu şe dört kolla başladığını görmedik. Elbette sınırın ötesine saldırılar düzenliyorlar. İsrailliler de buna karşı kendilerini savunuyorlar. Ama gerilimin tırmandığını görmek istemiyoruz. İkinci bir cephe görmek istemiyoruz. Ve biz bundan endişe duyuyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow