hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD’den kritik Ukrayna kararı!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Beyaz Saray, Washington'un diğer müttefik ülkelere yapmayı planladığı patrikte ve diğer füze savunma sistemi sevkiyatlarını Ukrayna’ya yönlendirerek Kiev’e hava savunma füzelerinin teslimatını hızlandıracağını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi İletişim Danışmanı John Kirby, Kiev'e hava savunma füzelerinin teslimatının hızlandırılacağını duyurdu.

    Kirby, hava savunma füzelerinin Ukrayna’ya ilk sevkiyatının önümüzdeki haftalarda gerçekleşmesini beklendiğini ifade etti.

    Ukrayna ile olan ortaklığı ciddiye aldıklarını ifade eden Kirby, Ukrayna ordusunun ek hava savunma yeteneklerine acilen ihtiyacı olduğunu belirtti.

    Tam sayının belli olmadığını ancak yüzlerce füze sisteminden bahsettiklerini aktaran Kirby, Ukrayna'nın envanterinin doldurulması için gereken zaman diliminin yaklaşık 16 ay olacağını duyurdu.

    G7 Zirvesi sırasında bir araya gelen ABD başkanı Joe Biden ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, gelecek 10 yıl boyunca ABD ve Ukrayna arasındaki savunma işbirliğini şekillendirecek ikili güvenlik anlaşması imzalamış,  G7 liderlerinin de Ukrayna’ya 50 milyar dolarlık kredi sağlanması konusunda uzlaşma sağladığı bildirilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow