hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD bu tartışmaya kilitlendi! Canlı yayında kozlarını paylaşacak

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD’de 5 Kasım seçimleri öncesinde Başkan Joe Biden ile Donald Trump canlı yayında kozlarını paylaşacak. Tarafların yaşları tartışmaların odağında yer alıyor. Anketler, 81 yaşındaki Biden'ın yaşının seçmenlerde rakibininkinden çok daha fazla endişe uyandırdığını gösteriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD, mevcut Başkan Joe Biden ve selefi Donald Trump arasında televizyonda gerçekleşecek ülke tarihinin en kritik münazarasına kilitlenmiş durumda. CNN ekranlarında gerçekleşecek seçim tartışması Türkiye saati ile 4'te başlayacak ve 90 dakika sürecek.

    81 yaşındaki Biden ve 78 yaşındaki selefinin yaşları en çok tartışılan konuların başında geliyor. Son zamanlarda gündemde olan Biden'ın sağlık durumunun, Trump tarafından masaya yatırılması bekleniyor. Biden'ın ise Trump’ın yargı sürecini gündeme getireceği belirtiliyor. Trump, New York’ta yargılandığı 'sus payı' davasında hakkındaki 34 suçlamanın hepsinden jüri tarafından suçlu bulunmuştu.

    Adayların yapacağı tek bir hata, zaten başa baş olan başkanlık yarışını yeniden şekillendirebilir. Göreve geldiğinden beri dayanıklılığı ve zihinsel sağlığıyla ilgili sorularla karşılaşan ülkenin en yaşlı başkanı Biden için başarılı bir performans sergilemek daha kritik olacak.

    Geçen hafta başkanlık tatil konutuna giden Biden’ın münazara gününe kadar resmi programını boşaltması ise 'Biden, Trump için hazırlanıyor' yorumlarına neden olmuştu. Trump ise bu iddianın doğru olmadığını öne sürerek, “Bu gece ona uykulu Joe diyeceğiz. Bildiğiniz gibi şu anda Joe’nun çalışmak için ahşap bir kulübeye gittiği bildirildi. Hayır gitmedi. Şu anda uyuyor çünkü onu iyi ve güçlü kılmak istiyorlar. Onu güçlü kılmak için kalçasından iğne yapacaklar. Tamamen ayağa kalkabilir mı? Hayır!” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anketlere göre, Amerikalı her 10 yetişkinden 6'sı tartışmayı canlı izleyecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow