hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiltere’de kim başbakan olacak?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ve ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin Lideri Keir Starmer, seçimlerden önceki son TV tartışmasında karşı karşıya geldi. Sunak, Starmer'ı vergi artışı planları ve yasa dışı göçle başa çıkma konusunda bir planı olmamakla suçladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere'de 4 Temmuz’da gerçekleşecek genel seçimlere sayılı günler kala Başbakan Rishi Sunak ve ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Keir Starmer son TV tartışmasında karşı karşıya geldi. Muhafazakar Parti lideri Sunak, BBC’de gerçekleşen tartışmada Starmer'ı seçim kampanyasının başında olduğu gibi vergi konusunda ezmeye çalıştı.

    Rishi Sunak, "Aldığı her önemli pozisyon konusunda fikrini değiştirdi. İnançlarını destekleyecek cesarete sahip değil ve iktidara gelip insanların vergilerini artırma yönündeki planları konusunda şu anda herkese karşı dürüst değil” ifadelerini kullandı.  

    Söz hakkı verildiğinde Starmer ise Sunak'ı finansal destek olmaksızın vergi vaatleri vermekle ve seçmenlerden bihaber olmakla suçladı.

    Keir Starmer, "Eğer ülke çapındaki dinleyicileri daha sık dinlerseniz, o kadar da kopuk olmayabilirsiniz” dedi.

    Sunak göçmenleri Ruanda’ya yollama kararını savundu. Rakibinin yasa dışı göçle başa çıkma konusunda bir planı olmadığını öne sürerek "Bu sorunu çözmenin yolu caydırıcı olmaktır. Bakın size şunu söyleyeyim, Ruanda planı caydırıcıdır. Yasadışı göçmenlerin söylediklerine kulak vermeniz yeterli" dedi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Starmer ise Sunak'ın planlarının caydırıcı olmadığını vurgulayarak, "Rishi Sunak suç çeteleriyle çalıştım, onların sömürdükleri insanlara Ruanda’ya gitmeme ihtimalinin %99 olduğunu söylediklerini biliyorum. Bu caydırıcı bir durum değil. Bu caydırıcı değil ve işe yaramıyor” ifadelerine yer verdi. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow