hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AB Büyükelçisi’nden vize açıklaması

    KAYNAKCNN TÜRK

    Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer Landrut, Brüksel’de Türk gazetecilerle bir araya geldi. Türk vatandaşlarının vize konusunda karşılaştığı sorunlara değinen Landrut, “Türklere karşı bir politika söz konusu değil” ifadesini kullandı. Büyükelçi, “Türkiye, Avrupa Birliği’ne girmesi için ne yapmalı?” sorusuna da yanıt verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Türk vatandaşlarına hayatı dar etmek için Avrupa Birliği’nin herhangi bir politikası yok.” Açıklama, Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer Landrut’tan geldi.

    Brüksel’de Türk gazetecilerle bir araya gelen Landrut, 2023’te Türk vatandaşlarına rekor sayıda vize verildiğini söyledi.

    AB Büyükelçisi’nden vize açıklaması

    “Türk vatandaşlarına az vize verilmesi konusunda herhangi bir politika söz konusu değil. Geçen yıl başvurularda yüzde 30 artış olmuş. 2023 itibari ile 1 milyon vize verilmiş. Bu, Türkiye’de herhangi bir yılda verilen rekor sayıda vize. Reddedilme oranına baktığımız zaman önceki yıllar aynı yani yüzde 15-16 civarında. Vizelerin yüzde 70’i çok girişli, birden fazla girişe imkan veren uzun süreli vizeler.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Büyükelçi Landrut, “Türk vatandaşlarının yaşadığı sıkıntıyı biliyorum. Randevular için bekleme süreleri uzun” dedi. Bunun için kapasite artışını Avrupa Birliği’nin değil üye devletlerin yapması gerektiğini belirtti.

    AB Büyükelçisi’nden vize açıklaması

    Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliğine de değinen Landrut, beklentileri üç maddede sıraladı. Kişisel Verilerin Korunması Kanununun Avrupa mevzuatına uyumlu hale getirilmesi, Avrupa Polis Teşkilatı Europol anlaşması ve terör tanımının yapılması.

    Ve Avrupa Parlamentosu seçimleri. İlk sonuçlar aşırı sağın yükselişte olduğunu gösteriyor. Peki bu tablo Türkiye ile ilişkileri nasıl etkileyecek?

    AB Büyükelçisi’nden vize açıklaması

    Büyükelçi Landrut’a göre; parlamentodaki yeni denklem nedeniyle Avrupa içi konulara yoğunlaşılacak. Türkiye çok önemli bir noktada ama Avrupa Parlamentosu’nda grupların tartışma konusu Türkiye olmayacak. Önümüzdeki dönemde Ukrayna meselesi Avrupa gündemini işgal etmeye devam edecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow