hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    8.5 milyon kişiyi etkiledi! Sona ermesi günler sürecek...

    KAYNAKCNN TÜRK

    Tüm dünyada yaşanan dijital kriz, normale dönüyor. Dünya genelinde krizin 8.5 milyon kişiyi etkilediği ortaya çıktı. Kesintiye neden olan yazılım şirketinin hisseleri ise yüzde 40 değer kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyanın karşılaştığı en büyük siber kesinti bir yazılım şirketinin gönderdiği güncellemeden kaynaklanıyordu. Güncellemeyi gönderen Yazılım Şirketi Crowdstrike, 19 Temmuz’dan bu yana yüzde 40 değer kaybetti.

    Sadece Şirket Yöneticisi George Kurtz’un serveti 322 milyon dolar eridi. Şirketin toplam kaybı ise 16 milyar dolar oldu.

    Kesintinin ardından yapılan araştırmaya göre, dünya genelinde 8.5 milyon insan olaydan etkilendi. Crowdstrike açıklamasında, bunun tüm dünyadaki cihazlarda kullanılan işletim sisteminin yüzde 1'i olduğunu söyledi.

    İşletim sistemi bir açıklama yayınlayarak bunun yazılımla ilgili bir sorun olmadığını söyledi.

    Olayın Crowdstrike gibi şirketlerin güncellemeleri göndermeden önce kalite kontrol kontrollerini kullanmasının ne kadar önemli olduğunu vurguladığını söylüyor.

    Dünya neredeyse tamamen normale dönmüş gibi görünüyor. ABD’de bin 600, dünyada ise toplam 6 bine yakın uçuş ertelendi veya iptal edildi. Fırsattan istifade eden siber korsanlar saldırı yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uzmanlar bu sorunun getirdiği etkilerin günler süreceğini, “Bu sonsuza kadar bizimle olacak bir sorun değil, on saat hatta iki gün içinde ortadan kalkacak bir sorun değil” ifadeleriyle anlattı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow