hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2026 NATO Zirvesi Türkiye'de

    KAYNAKCNN TÜRK

    NATO Liderler Zirvesi’nde ilk gün sona erdi. Yayımlanan sonuç bildirgesinde, 2026 yılında gerçekleştirilecek zirvenin Türkiye'de yapılacağı kararlaştırıldı. Ayrıca 2025'teki gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı da Türkiye'de düzenlenecek. Oturum sonunda konuşan Genel Sekreter Jens Stoltenberg, Ukrayna ile dayanışma mesajı verdi. Çin, Kuzey Kore ve İran'ın Rusya'ya destek vererek, savaşı uzattığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NATO'DA İLK GÜN GEÇİLDİ, SONUÇ BİLDİRGESİ YAYIMLANDI

    2026'da yılında düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi'ne Türkiye, ev sahipliği yapacak. Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington'da gerçekleştirilen NATO Liderler Zirvesi'nin sonuç bildirgesi yayımlandı. Hollanda'nın 2025'teki zirveye ev sahipliği yapmasının ardından 2026'daki zirvenin Türkiye'de olacağı açıklandı. Öte yandan 2025'teki Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısının da Türkiye'de düzenleneceği paylaşıldı.

    UKRAYNA'YA 2025'TE 40 MİLYAR EURO YARDIM YAPILACAK

    NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ilk günkü oturumun ardından kameraların karşısına geçti. Ukrayna'ya 2025 yılında 40 milyar euro yardım yapılacağını açıkladı.

    Ukrayna'ya askerî desteği savaşı uzatmak için yapmadıklarına dikkat çeken Stoltenberg, bunu yapmalarının sebebinin savaşı bir an önce bitirmek olduğunu ifade etti. Stoltenberg, savaşı bitirmenin en hızlı yolunun savaşı kaybetmek olduğuna vurgu yaparak; "Ukrayna'nın kaybetmesini istemiyorsak, Putin'e boyun eğmek istemiyorsak, kararlılık göstermemiz gerekiyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Stoltenberg, Ukrayna'ya desteğin NATO'yu çatışmaya taraf yapmayacağının altını çizdi. Ukrayna'nın NATO'ya katılma talebi de toplantının ana gündem maddelerinden birisiydi. Stoltenberg, "Temel reformları yerine getirmesi halinde üyeliğin geri çevrilemez olduğunu" ifade etti.

    BIDEN, RUSYA'YI HEDEF ALDI

    Sağlık sorunlarına ilişkin iddialar ile gündemde olan ABD Başkanı Joe Biden ise toplantı öncesi "Rusya'nın savaşı sürdürmesinin kendisine destek veren ülkeler sayesinde olduğunu" dile getirdi, Çin, Kuzey Kore ve İran'ı işaret etti. 75. Yılını kutlayan NATO'da zirve, bugün yapılacak oturumla sona erecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow