hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HABER... NATO Zirvesi'nde çarpıcı detay: Türkiye’nin 1952’deki imzası...

    HABER... NATO Zirvesinde çarpıcı detay: Türkiye’nin 1952’deki imzası...
    expand
    KAYNAKHürriyet

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katıldı. Erdoğan, burada, ABD Başkanı Joe Biden ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada peş peşe önemli temaslarda bulundu. Zirvenin sonuç bildirgesinde net mesajlar verilirken aynı zamanda 2026 yılındaki NATO zirvesinin Türkiye'de düzenleneceği duyuruldu. NATO'da aile fotoğrafı çekim esnasında NATO üyesi ülkelerin antlaşmaya attığı imzalar projeksiyonla sahneye yansıtıldı. Eski Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve Dışişleri Bakanı Fuat Köprülü’nün 1952’de Türkiye’nin ittifaka katılım antlaşmasına attıkları imzalar da zirvede yerini aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuzey Atlantik ittifakı NATO’nun 75’inci kuruluş yıldönümünün kutladığı Washington zirvesi, 1949 yılında NATO Antlaşması’nın imzalandığı Andrew W. Mellon salonunda ABD Başkanı Joe Biden’ın salı akşamı yaptığı konuşmayla başladı. Türkiye’yi temsil eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile NATO’nun 75. Yıl Anma Etkinliği’ne katıldı.

    LİDERLERLE GÖRÜŞTÜ

    Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi için gittiği Vashington’da Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’i kabul etti. Görüşmede Türkiye ile Yunanistan ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede; Türkiye’nin Yunanistan ile iyi komşuluk esasına dayalı, dayanışma ruhunu geliştirme gayretlerine devam ettiğini bunların artarak süreceğini ifade etti.

    HABER... NATO Zirvesinde çarpıcı detay: Türkiye’nin 1952’deki imzası...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna ve Filistin’deki çatışmaların sona ermesi için müspet çabaların artırılması gerektiğini, tüm bölge ülkelerinin bu coğrafyalarda barışın hakim olması için çalışmasının yararlı olacağını da belirtti. Erdoğan, Miçotakis’in ardından İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz’u da kabul ederek bir süre görüştü.

    BAYAR’IN 1952’DE ATTIĞI İMZA DA SAHNEDE

    Hürriyet'ten Yunus Paksoy'un haberine göre; NATO üyesi ülkelerin antlaşmaya attığı imzalar projeksiyonla sahneye yansıtıldı. Eski Cumhurbaşkanı Celal Bayar ve Dışişleri Bakanı Fuat Köprülü’nün 1952’de Türkiye’nin ittifaka katılım antlaşmasına attıkları imzalar da zirvede yerini aldı. Katılım Hürriyet manşetten duyurmuştu. 

    HABER... NATO Zirvesinde çarpıcı detay: Türkiye’nin 1952’deki imzası...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow