hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalyaspor'da Sergen Yalçın istatistiklerde dibi gördü

    Antalyasporda Sergen Yalçın istatistiklerde dibi gördü
    expand

    Sezon sonunda Antalyaspor'dan ayrılacağını açıklayan Sergen Yalçın, istatistiklerde dibi gördü. Yalçın, kulüpteki en başarısız çalıştırıcılar arasına girdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antalyaspor’da Nuri Şahin ile yolların ayrılmasının ardından göreve getirilen Sergen Yalçın, kariyerinin en başarısız dönemini yaşıyor. Süper Lig’de Antalyaspor ile 19 maça çıkan, 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 yenilgi gören Sergen Yalçın, 1.11’lik puan ortalamasıyla 2012 yılında başladığı teknik direktörlük kariyerindeki en düşük ortalamanın sahibi oldu.

    En yüksek puana Beşiktaş’ta ulaştı

    Kariyerinde Antalyaspor ile birlikte Beşiktaş, Gaziantepspor, Konyaspor, Eskişehirspor, Kayserispor ve Sivasspor’da çalışan deneyimli çalıştırıcı en yüksek ortalamasına Beşiktaş’ta imza attı. Siyah-Beyazlılarla 1.97’lik puan ortalaması elde eden Yalçın, Gaziantepspor’da da 1.72’lik ortalama ile dikkat çekmişti.

    Antalyaspor tarihinin de en kötülerinden

    Sergen Yalçın, kariyerinin en kötü dönemini geçirdiği Antalyaspor’un da tarihinin en başarısız teknik adamları arasına girdi. Ajansspor'un derlediği haberde; 1966 yılında kurulan Kırmızı-Beyazlılarda Süper Lig’de en az 10 maça çıkmış 21 teknik direktör bulunurken, Sergen Yalçın listenin 14’üncü sırasında kendisine yer bulabildi. Maç başına 1.11’lik ortalama elde eden Yalçın; Rıza Çalımbay, Tamer Tuna, Nuri Şahin, Ahmet Akçan, Mehmet Özdilek, Metin Türel, Metin Ünal, Bülent Korkmaz, Hamza Hamzaoğlu, Jozef Jarabinsky, Şenol Güneş, Giray Bulak ve görev yaptığı dönemde Kırmızı-Beyazlıları küme düşüren Yılmaz Vural’ın gerisinde kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrılığı açıklamıştı

    Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Pendikspor maçının ardından yeni sezonda takımın başında yer almayacağını açıklamıştı.

    Sergen Yalçın, "Başkan ve yönetimle hafta içi yaptığımız toplantıda, karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Sezon sonunda devam etmeme kararı aldık." ifadelerini kullanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow