hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü kutlandı

    Uşakın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü kutlandı
    expand

    Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UŞAK, (DHA)-UŞAK Belediyesi tarafından kentin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla 1 Eylül'de düzenlenmesi planlanan ancak şiddetli yağış nedeniyle ertelenen etkinlikler dün yapıldı. Etkinliklere Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım da katıldı.

    UŞAK Belediyesi tarafından kentin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla 1 Eylül'de düzenlenmesi planlanan ancak şiddetli yağış nedeniyle ertelenen etkinlikler dün yapıldı. İlk olarak saat 17.00'da Atatürk Kültür Merkezi'nde 1 Eylül Uşak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıl dönümü kapsamında düzenlenen programına katılan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Uşak Valisi Turan Ergün, milletvekilleri, il protokolü, basın mensupları ve vatandaşlarla bir araya geldi.Fuaye alanında bulunan sergiyi gezen Başkan Yalım, Uşak'ın eski fotoğraflarının yer aldığı alanda vatandaşlarla sohbet etti.

    BAŞKAN YALIM, BÜYÜK KURTULUŞ KORTEJİNE KATILDI

    Serginin ardından, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini anlatan protokol konuşmaları yapılarak, halk oyunları gösterileri izlendi. Programın ardından Yöresel Ürünler Çarşısı önünde Uşak halkı ile buluşan Başkan Yalım, büyük kurtuluş kortejine katıldı. Yalım, ellerinde Türk bayrakları ile muhteşem bir görüntü oluşturan Uşaklı vatandaşların kurtuluş coşkusuna ve milli mücadele ruhuna eşlik etmekten duydukları mutluluğu dile getirdi. Kurtuluş günü etkinlikleri vatandaşların verdiği birlik ve beraberlik mesajlarıyla devam ederken, kortejin bitiş noktası olan 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda yapılan geçit töreni hem halk hem de protokol tarafından ilgiyle izlendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'BÜYÜK BİR GURUR VE MİNNET KAYNAĞIDIR'

    Kortej yürüyüşünün ardından açıklamalarda bulunan Başkan Yalım, "Tarihinde gösterdiği kahramanlık mücadeleleri ile dikkat çeken Uşak'ımız 1 Eylül 1922 tarihinde düşmanı büyük bir bozguna uğratmış ve şanlı bayrağımızın asaletle dalgalanmaya devam etmesini sağlamıştır. Yunan orduları komutanı General Trikopis ilimiz sınırları içinde esir alınmış ve burada Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıkartılmıştır. Yokluklara ve tüm sıkıntılara rağmen, zafere olan inancını hiç kaybetmeyen ve her bir ferdiyle mücadele eden asil Türk milletinin yazdığı bu destan, bugün bizler için büyük bir gurur ve minnet kaynağıdır. Bu duygu ve düşüncelerle kurtuluşumuzun yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve canı pahasına mücadele eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, minnetlerimi sunuyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda saat 20.30'da gerçekleşen 'Grup Birinci Kat' konseri Uşaklı vatandaşlara keyifli anlar yaşattı. Arkasından havai fişek gösterisi düzenlendi. Program kapsamında 'Necati ve Saykolar' grubu da sahne aldı.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow