hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ortahisar’a 'Halk Ekmek Büfesi’ açıldı

    Ortahisar’a Halk Ekmek Büfesi’ açıldı
    expand

    Ortahisar’a 'Halk Ekmek Büfesi’ açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TRABZON,(DHA)- Ortahisar Belediyesi tarafından, indirimli ekmek satışının yapılacağı Halk Ekmek büfesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Verdiğimiz sözleri yerine getirmemiz bir yandan milletimizin hayrına olurken, bir yandan da birilerine teşvik oluyor. Bizi takip etsinler, sosyal belediyeciliği öğrensinler” dedi.

    Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya’nın sosyal belediyecilik vaatleri arasında yer alan Halk Ekmek uygulaması, bugün gerçekleştirilen açılış töreninin ardından hizmete başladı. Pazarkapı Mahallesi’nde belediye hizmet binasının karşısında açılan Halk Ekmek büfesinin açılış törenine Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, parti yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    KAYA: BİZİM PROJELERİMİZ BİRİLERİNE TEŞVİK OLDU

    Açılış programında konuşan Başkan Kaya, “Yola çıktığımız günlerde Trabzon'umuza birbirinden güzel vaatler vermiştik. Ayağı yere basan, yapılabilecek, milletin derdine derman olabilecek işler yapalım istemiştik. Böyle uçan, kaçan, hayal projeler değil. Bazıları ‘bunlar ufak şeyler’ dediler ama bugün memleketin ve milletin içinde bulunduğu duruma baktığımız zaman, hiç de ufak şeyler değil. Az önce Kent Lokantası’ndaydım. Cuma namazından sonra ‘bir uğrayalım, vatandaşlara bir selam verelim’ dedim. Dokunduğum herkes ‘Allah razı olsun başkanım’ dedi. ‘Kim emek vermişse, kim buraya katkı vermişse, kim düşünmüşse Allah razı olsun’ dediler. Mesele, millete, insanlara dokunmak. Mesele milletin derdine derman olabilmek. Seçildiğimiz günden bugüne ve son güne kadar bu gayret içinde olacağız. Ve Allah'ın izniyle söz verdiğimiz bütün projelerimizi de gerçekleştireceğiz” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “BUGÜNE KADAR VATANDAŞA DOKUNMAYANLAR DA ARTIK SAHAYA İNDİ, BU BENİ MUTLU EDİYOR”

    Gerçekleştirilen projelerin halkın menfaatine olduğuna ve hizmette rekabeti de teşvik ettiğine dikkat çeken Başkan Kaya, “Bakın bizim bu sözlerimizi yerine getirmemiz hem milletin hayrına oluyor. Hem millet ucuza, kaliteli yemeklerle, ekmekle buluşuyor, hem de birilerine de teşvik oluyor. Bugüne kadar hiç halk ekmeği ağzına almayan kent lokantasını düşünmeyen, vatandaşa dokunmaya, vatandaşın bu geçim derdine çare olacak işlere kafa yormayanlar da artık sahadalar. Ne mutlu, ne güzel değil mi? Bundan milletimiz faydalanıyor. Bu beni mutlu ediyor” diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “YANLIŞ POLİTİKALAR, HATALI KARARLAR MİLLETİMİZİ BU NOKTAYA GETİRDİ”

    Ülkenin içinde bulunduğu ağır ekonomik krize işaret eden ve bu ortamda milletin hayrına kim bir iş yaparsa ona ‘teşekkür edeceklerini’ ifade eden Başkan Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    “Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel Meydan Parkı’na geldiği zaman, orada bir şey söylemiştik. Demiştik ki, ‘biz belediyeyi kazandığımızda Meydan’da bir buçuk liraya çay satacağız.’ Niye demiştik bunu? Çünkü emeklilerimiz büyük geçim sıkıntısı yaşıyorlar. Ve emeklilerimiz Meydan’da arkadaşına bir çay ikram edemiyor. Bu hepimizin ayıbı. Bütün ömrünü milletine memleketine, otuz yılını hizmetle geçirmiş emeklilerimiz, eğer oturup orada arkadaşlarına bir çay ikram edemiyorsa, bir çay sohbeti yapamıyorsa, bu hepimizin ayıbıdır. Hepimizin eksiğidir ama önce Hükümetin eksiğidir. O insanlar maalesef bu şartlarda yaşıyorsa eğer buna ‘derhal bir çare bulunmalı’ demiştik. Ve biz belediyeyi kazandığımızda da bir yer bulacağız ve orada bir 1,5 liraya emekli vatandaşlarımıza çay vereceğiz demiştik. Henüz yeri bulamadık. Onu da bulup, onu da aşacağız. O da sözümüzdür, yerine getireceğiz. Ama neye bu sözlerimiz, neye delâlet etti? Baktık ki, Büyükşehir Belediyesi işte belli yerlerde 8 lira olan çayı 3 liraya indirdi. Aylardır 8 liraya satılan çay bizim o söylemimizden sonra 3 liraya indi. Yine milletin menfaatine bir gelişme oldu. Şimdi duyuyorum ki, kent lokantası açma düşünceleri var Büyükşehir Belediyemizin. Açsınlar, yemin ediyorum teşekkür edeceğim.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BİZİ TAKİP ETSİNLER, SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ ÖĞRENSİNLER!”

    “Milletin faydasına kim ne yaparsa, kim bir çivi çakarsa, kim taş üstüne taş koyarsa hep birlikte ‘Allah razı olsun’ diyeceğiz, teşekkür edeceğiz. Yapsınlar arkadaşlar, yapsınlar! Yapsınlar, öğrensinler. Sosyal belediyeciliği öğrensinler. Vatandaşa dokunmayı öğrensinler. O sırça köşklerinden çıkıp vatandaşa dokunsunlar. Vatandaşın derdine derman olmayı öğrensinler. Buna biz vesile olabilmişsek ne mutlu bize. Bakın görecekler. Daha güzel işler yapacağız. İşte onlardan bir tanesi Halk Ekmek projesi. Bugün gıdaya, ekmeğe maalesef ulaşamayan, sağlıklı beslenemeyen milyonlarca insanımız var. Yirmi yıldır bu ülkeyi yönetenlerin uyguladığı yanlış politikalar verdikleri hatalı kararlar milletimizi bu noktaya getirdi maalesef. Bundan büyük üzüntü duyuyorum. Keşke bugün bu cennet vatanda herkesin sofrasında bolluk olsaydı, bereket olsaydı, herkes rahat geçiniyor olsaydı biz de ülkeyi yönetenlere teşekkür ediyor olsaydık. Ama o noktada değiliz. Ondan çok daha uzaktayız. Ve bugün bu toplumun yüzde doksana yakını maalesef geçinemiyor Sağlıklı beslenemiyor, gıdaya ulaşamıyorsa eğer herkesin aklını başına alması ve milletin derdine derman olacak işler yapması lazım. Biz seçildiğimiz günden, son güne kadar bu gayret içinde olacağız.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “ESNAFIMIZI MAĞDUR ETME HAKKIMIZ YOK”

    Sosyal belediyecilik uygulamalarını hayata geçirirken geçimini bu işlerden sağlayan esnafın durumunu da gözettiklerinin ve onların ticaretine zarar vermeyecek şekilde projeleri hayata geçirdiklerinin altını çizen Başkan Kaya, “Halk ekmek uygulamamızın ilk adımını atmış oluyoruz. Tabii burada bazı dengeler var, bunu da gözetmek zorundayız. Bu şehirde yüzlerce bakkalımız var. Onları mağdur etmememiz lazım. Fırıncı esnafı var, onları mağdur etmememiz lazım. Ama vatandaşın mağduriyetine de derman olacak bir uygulamaları yapmamız lazım. Bu saydığımız üç ayaklı meseleyi doğru yönetebilmemiz lazım. Bakkalı, fırıncı esnafımızı mağdur etmeden vatandaşı da ucuz etmekle buluşturacak bir uygulama yapmamız lazım. Bu hassasiyetle meseleye bakıyoruz. Her yerde açabiliriz, her mahalleye koyabiliriz ama biraz kısıtlı, çünkü oradaki esnafları da korumak, kollamak zorundayız. Birçok bakkal esnafı bugün ekmekten elde ettiği gelirle ayakta duruyor. O esnafı da mağdur etme hakkımız yok. Dolayısıyla her kesimi düşünerek, bütün parametreleri birleştirerek doğru işler yapma derdindeyiz. Allah bu yolculukta bizleri inşallah mahcup etmeyecek. Sizlerden güç alıyoruz. Sizlerden moral alıyoruz. Sizlerin duasıyla, sizlerin desteğiyle ayakta duruyoruz. Ve bu yolculuğu son güne de bu anlayışla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

    “BU ÜLKEYE EN BÜYÜK ZARARI, PARTİZANLIK VERDİ”

    Belediyeler arasındaki rekabetin vatandaşların hayrına olduğunu kaydeden Başkan Kaya, “Burada bir siyasi partinin belediye başkanıyım ben. Ama seçildiğim gün demiştim. Bu ülkeye en büyük zararı partizanlık verdi. Partizanlık bazı insanların gözünü kör etti. Bundan sıyrılıp çıkmamız lazım. Hepimizin derdi bu ülkeye ve bu ülkenin güzel insanlarına hizmet olmalı, bunda yarışmalıyız. Biz bu anlayışla gideceğiz. Bunun adına biz ‘rekaberlik’ dedik. Yani bir yanda rekabet eden, öbür yanda da birlikteliği başarabilen, o birlikteliğin gücünden faydalanabilen bir anlayış. Biz bu anlayışımızla Trabzon’umuza hizmet ediyoruz, yani hem rekabet ediyoruz, hem de birlikteliğin gücünden yararlanarak yol almaya çalışıyoruz. Bunun adına da ‘rekaberlik’ diyorum. Diğer siyasi partilerin belediye başkanlarına da bunu öneriyorum. Çünkü bundan millet istifade ediyor, bizim derdimiz milletimizin yararlanması, milletimizin istifade etmesidir. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

    Başkan Kaya, Halk Ekmek büfesine girerek vatandaşlara ekmek satışı gerçekleştirdi. Ekmeklerini alan vatandaşlar, verilen hizmet için Başkan Kaya’ya teşekkür etti.

    200 gramlık ekmeğin, 10 TL yerine 8 TL’den satıldığı Halk Ekmek büfesi, Pazar günleri dışında her gün saat 07.00-10.00 ile 15.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecek.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow