hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erbaa'da bilim insanlarıyla deprem toplantısı

    Erbaada bilim insanlarıyla deprem toplantısı
    expand

    Erbaa'da bilim insanlarıyla deprem toplantısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim UĞUR/ERBAA (Tokat), (DHA) - KUZEY Anadolu Fay Hattında bulunan Tokat'ın Erbaa ilçesinde belediye deprem eylem planı çerçevesinde bilim insanlarından oluşan bir ekiple toplantı yaparak olası depremlere karşı atılacak adımları değerlendirdi.
    1939, 1942 ve 1943 depremlerinden etkilenen ve daha önce yeri değiştirilen Erbaa’da belediyenin imara esas alanlarda alacağı önlemler, yeni imar alanları ve olası depremlere karşı atılacak adımlar bilim insanlarının katılımıyla değerlendirildi. Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl başkanlığındaki toplantıya Abdullah Gül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müge Akın, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Murat Çavuş ve Dr. Ayhan Başalan ile başkan yardımcıları, birim müdürleri, Erbaa Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personeli ve belediye meclis üyeleri katıldı. Toplantılar sonrası ilçede heyelan ve deprem riskinin değerlendirilebilmesi amacıyla incelemelerde bulunuldu.
    Erbaa’da olası bir depreme karşı bilim insanlarıyla değerlendirmeler yaptıklarını, ilerleyen süreçte yeni yapılar ve mevcut yapı stokuna yönelik nasıl bir yol haritası izleyeceklerine dair bilgi alıp, fikir alışverişinde bulunduklarını ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl "Müge Akın hocamızın daha önce Erbaa’ya yönelik yaptığı bir çalışma vardı. Bu çalışmaya dair bir sunumu vardı, o sunumu dinledik. Kendisinden Erbaa’mızın afet geçmişi ve öngörüleriyle ilgili bilgiler aldık. Bu süreçten sonra Erbaa için nasıl bir yol izleyeceğimize dair fikir alışverişinde bulunduk. Yol haritamızı ortaya koyarken, ilk olarak ne yapacağımızı konuştuk. Hali hazırda hocamızın daha önce yapmış olduğu çalışmalar var. Bu çalışmalarla, elimizdeki mevcut verileri karşılaştırma yöntemini uygulayacağız. Deprem ve heyelanlara yönelik atılabilecek adımları değerlendirmek üzere sahada incelemeler de yaptık. İlçemizde sondaj çalışmaları da dahil olmak üzere sıvılaşma tehlikesinin değerlendirilebileceği çalışmalar gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Kıymetli bilim insanlarımızın da katkılarıyla mevcut verileri ve yeni verileri değerlendirerek belediye olarak şehrimizde neler yapılabileceğini ortaya koyup, yol haritamızı belirleyeceğiz. Toplantımıza katkı veren bilim insanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow