hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kış aylarında soğuk rekorları kırılan İmranlı 'doğal gaz' bekliyor

    Kış aylarında soğuk rekorları kırılan İmranlı doğal gaz bekliyor
    expand

    Kış aylarında soğuk rekorları kırılan İmranlı 'doğal gaz' bekliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hüsnü Ümit AVCI-Yasin KIRAS/ İMRANLI (Sivas), (DHA)- SİVAS'ta kış mevsiminde, yılda birçok kez Türkiye'nin en soğuk yeri olarak kayıtlara geçen İmranlı ilçesinde yaşayanlar doğal gaz bekliyor. İlçe yakınlarından geçen doğal gaz hattından yararlanmak isteyenler, kış soğuğunda kömürlü sobayla uğraşmaktan yakınıyor.
    İl merkezine 105 kilometre uzaklıktaki ve 2190 rakımlı Kızıldağ'ın eteklerindeki İmranlı ilçesi, kış aylarında soğuk havasıyla dikkat çekiyor. Meteoroloji verilerine göre kış mevsiminde ülke genelinde birçok kez en soğuk yer olarak kayıtlara geçen ilçe kısa süre önce eksi 29,7 ile ilk sırada yer aldı. İlçenin ortasından geçen Kızılırmak başta olmak üzere birçok akarsu ve ilçedeki göller dondu. Soğuk havalardan yakınan ilçeliler, kışın en büyük problemlerinin ısınma sorunu olduğunu belirtiyor. İlçenin yakınından geçen doğal gaz hattından faydalanmak isteyenler, kış aylarında soğuk hava nedeniyle kömürlü soba zahmetiyle uğraşmaktan yakınıyor.
    İlçede yaşayan Ahmet İşleyen, "Biz Kızıldağ'ın eteklerindeyiz. Soğuğun sert insanın mert olduğu yerdeniz. Doğal gaz kapımızın önünden geçiyor, alamıyoruz. Doğal gazın ilçemizde 2022'de faaliyete geçirilmesini istiyoruz. Havalar soğuk geçiyor. Doğal gaz gelirse çok iyi olur. Doğal gazımızı bir an önce versinler. İki odada soba yakma mecburiyetindeyiz. Bu da fazla kömür yakmamıza neden oluyor. Burada 6 aydan aşağı kışımız yoktur. Doğal gazla kıyasladığımız zaman hem temiz hem de uygun oluyor. Hanımlarımızı da düşünmemiz lazım, onlara eziyet oluyor" dedi.
    'ISINMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ'
    Şerif Koç ise, "İmranlı Türkiye'nin en soğuk ilçelerinden biri. Biz burada ısınmakta güçlük çekiyoruz. Onun için doğal gazın gelmesini talep ediyoruz. Gelirse çok güzel olur. Mağduriyet yaşıyoruz. Kömürü yakması sıkıntı, külünü dökmesi sıkıntı. Doğal gazın bize iyi bir çözüm olacağını düşünüyorum" diye konuştu.
    İlçede berberlik yapan Yunus Emre Demirer de kışı ağır şekilde geçirdiklerini belirterek, "Türkiye'de İmranlı bu yıl 3 kez en soğuk yer oldu. Sobayla, kömürle uğraşmak zor geliyor. Hem evde hem de dükkanda kömür yakmanın zahmeti çok ağır. Biz devletimizin güzel imkanlarından faydalanmak istiyoruz. Doğal gaz hattı İmranlı ilçemizin yakınından geçiyor. Biz de kışın rahat bir şekilde yaşamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
    Doğal gaz taleplerinin yoğunluk yaşadığı ilçenin yöneticileri, gerek siyasi, gerekse ilgili firma nezdinde girişimlere başladı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow