hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail'in saldırısı sonucu ölenler için Şırnak’ta gıyabi cenaze namazı kılındı

    İsrailin saldırısı sonucu ölenler için Şırnak’ta gıyabi cenaze namazı kılındı
    expand

    İsrail'in saldırısı sonucu ölenler için Şırnak’ta gıyabi cenaze namazı kılındı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,(DHA)-İSRAİL'in Refah'ta Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği saldırı sonucu hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Saldırı, yürüyüş ve basın açıklamasıyla kınandı.

    Şırnak Sivil Toplum Platformu öncülüğünde bir araya gelenler İsrail'in Refah'ta Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği saldırıda hayatını kaybedenler için Geylani Camisi’nde akşam namazı sonrasında gıyabi cenaze namazı kıldı. Ardından basın açıklaması ve yürüyüş ile saldırı kınandı. Platform adına açıklama yapan Abdulnasır Bural, “8 ayı aşkın bir süredir Gazze’de soykırımda bulunan siyonist İsrail rejimi 27 Mayıs gecesi, Refah sınırında bulunan güvenli bölgedeki Birleşmiş Milletler Çadır Kampı’na füze ve bombalar ile bir saldırı daha gerçekleştirdi. Katil siyonistler güvenli bölgeleri vurarak insanlık tarihinde benzeri görülmemiş bir katliam gerçekleştiriyor. İzzetli Aksa Tufanı mücadelesinin başarılı operasyonları ile azgınlaşan İsrail rejimi, 2 milyon insanın sıkıştığı Refah topraklarına yeni bir katliam için girdi. Soykırım amacıyla sivil Filistin halkını küçük bir bölgeye sıkıştırdı” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail başarılı olması halinde hedefinin Şırnak, Hatay, Diyarbakır ve daha bir çok şehir olduğunu ifade ede Bural, “Filistinli kardeşlerimiz aynı zamanda Bağdat’ın, Şam’ın, Doğu Türkistan’ın, Diyarbakır’ın ve İstanbul’un selameti için de mücadele ediyor. Bugün bizler çok iyi biliyoruz ki; karşımızda bulunan İsrail adlı terör organizasyonunun hedefi yalnızca Gazze, Kudüs yahut Batı Şeria ile sınırlı değil. Bugün İsrail Gazze’de başarılı olduğu takdirde siyonistlerin yarınki hedefleri Şırnak, Hatay, Diyarbakır, Adıyaman ve daha birçok şehrimiz olacak. Bundan dolayıdır ki; Hamas sadece Filistin için değil Türkiye için de savaşmaktadır. Bizler Hamas başta olmak üzere Filistin direniş hareketlerinin ne yanında ne de arkasındayız, bizler bugün Filistin direnişinin ta kendisiyiz” diye konuştu.

    Basın açıklamasından sonra kalabalık kitle Geylani Camisinden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Kalabalık sık sık ‘Müslüman uyuma kardeşine sahip çık’, ‘Hamasa selam direnişe devam’, ‘katil İsrail Filistin’den defol’ sloganları attı.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow