hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Niğde'de yılın ilk 6 ayında 3 kişi yorgun mermiden yaralandı

    Niğdede yılın ilk 6 ayında 3 kişi yorgun mermiden yaralandı
    expand

    Niğde'de yılın ilk 6 ayında 3 kişi yorgun mermiden yaralandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan ÇELEBİ/NİĞDE, (DHA)- NİĞDE'de jandarma ve polis ekipleri, 'Mutluluğa Kurşun Sıkma' projesi kapsamında stant açtı. Kentte yılın ilk 6 aylık döneminde jandarma sorumluluk bölgesinde yorgun mermiden 2 kişi, emniyet sorumluluk bölgesinde ise 1 kişinin yaralandığını kaydedildi. 
    İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kutlamalarda havaya ateş açılması sonucu gerçekleşen ölüm ve yaralanma olaylarına dikkat çekmek için açtığı stantta vatandaşları bilgilendirerek broşür dağıttı. İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir ve İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök ile birlikte standı gezen Vali Mustafa Koç, bu faaliyetlerle farkındalık oluşturmak istediklerini kaydetti. Vali Koç, kentte yılın ilk 6 ayında jandarma sorumluluk bölgesinde yorgun mermiden 2 kişi, emniyet sorumluluk bölgesinde ise 1 kişinin yaralandığını belirtti. Vali Koç, "2022 yılı içerisinde 112 Acil Çağrı Merkezi'ne toplam 648 silahla ateş etme ihbarı geldiği, jandarma sorumluluk bölgesinde yorgun mermi isabet etme sonucu 7 vatandaşın yaralandığı ve 2 aracın zara gördüğü, emniyet sorumluluk bölgesinde 4 vatandaşın yaralandığı ve 1 aracın zarar gördüğü tespit edilmiş olup, toplamda 40 şüpheli hakkında adli işlem yapılmıştır. 2023 yılı ilk altı aylık dönem içerisinde 112 Acil Çağrı Merkezi'ne toplam 351 silahla ateş etme ihbarın geldiği, jandarma sorumluluk bölgesinde yorgun mermi isabet sonucu 2 vatandaşın yaralandığı, 2 aracın zarar gördüğü, emniyet sorumluluk bölgesinde 1 vatandaşın yaralandığı ve 1 evin zarar gördüğü tespit edilmiş olup, toplamda 17 şüpheli hakkında adli işlem yapılmıştır" dedi.
    'VATANDAŞLARı BİLİNÇLENDİRİYORUZ'
    “Mutluluğa Kurşun Sıkma” mottosuyla toplumu bilinçlendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Vali Koç, "Havaya yapılan atış sonrasında bu merminin boş araziye düşebileceği gibi, insanların canına ve malına zarar verebileceği unutulmamalıdır. Vatandaşlarımızın yapılan bu etkinliklerde silahsız, gürültüsüz, ve huzur içerisinde geçirmeleri; diğer vatandaşların hayatlarının olumsuz yönde etkilenmemesi maksadıyla gerekli önlemlerin alınmasına devam edilecektir. İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanı içerisinde kasaba ve köylerde yapılan düğün, asker uğurlaması vb. etkinliklerde karakollar tarafından “Mutluluğa Kurşun Sıkma” mottosu içeren brandalar organizasyon sahibine imza karşılığı teslim edilerek, etkinlik süresince asılması sağlanmaktadır” diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow