hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Pehlivan, 1300 yıllık zeytin ağacından hasat yaptı

    Vali Pehlivan, 1300 yıllık zeytin ağacından hasat yaptı
    expand

    Vali Pehlivan, 1300 yıllık zeytin ağacından hasat yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mırat SÖZERİ/MUT(Mersin)(DHA) - MERSİN'in Mut ilçesinde bulunan 1300 yıllık Anıt Zeytin Ağacı'nda Vali Ali Hamza Pehlivan'ın da katıldığı törenle hasat yapıldı.
    İlçeye bağlı Haydar Mahallesi'ndeki hasat törenine; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, İlçe Kaymakamı Batuhan Bingöl, Belediye Başkanı Volkan Şeker, İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Özgür Yalçın, daire amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
    Hasat öncesinde konuşan Vali Ali Hamza Pehlivan ilçede 269 bin dekar alan da zeytin üretimi yapıldığını belirterek, "Her sene de açılan yeni tesislerle zeytinyağı fabrikalarıyla zeytin işleme tesisleri ile bu alandaki üretim faaliyetleri daha da profesyonel bir yapıya kavuşuyor. Tarım ve kırsal kalkınmayı destekleme projeleri kapsamında birçok yatırım hayata geçirildi. Bu sayede 20 zeytinyağı fabrikası açılmış bunun yanında 11 ayrı zeytin işleme tesisi faaliyete geçmiş ve şu anda üretimleri devam ediyor 
    Özellikle sırtımızı dayadığımız zeytin ağacından da anlaşılacağı üzere insanlık tarihi kadar eski bir ürün ve bu ağaç 1300 yaşında. Biri 650 diğeri  de 435 olmak üzere 3 anıt ağacımız daha var. Toplamda bu ilçemizde 4 anıt ağacımız var düşünün ki bu ağaç 1300 yıldır insanlığa hizmet ediyor. Şöyle tarihe selam duruyor bugünlere ve yarınlara selam duruyor ve bugün bu ağacın gölgesinde biraz sonra ürünlerinde hep beraber toplayacağız. Malumunuz pandemi gibi bütün dünyayı etkileyen bir süreç yaşadık, arkasından Ukrayna Rusya savaşı gibi olumsuzluklar yaşandı buna rağmen çok şükür ülkemizde her anlamda çarklar dönüyor üretim faaliyetleri devam ediyor" dedi.  Yapılan konuşmaların ardından Vali Pehlivan 1300 yıllık zeytin ağacından zeytin hasadı yaptı.
    Vali Pehlivan ve beraberindekiler daha sonra ilçede üretim yapan tesislerde incelemelerde bulundu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow