hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anamur KKTC feribot seferleri, 12 Haziran’da başlıyor

    Anamur KKTC feribot seferleri, 12 Haziran’da başlıyor
    expand

    Anamur KKTC feribot seferleri, 12 Haziran’da başlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mithat ÜNAL/Anamur(DHA)- MERSİN'in Anamur ilçesinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne sefer yapacak olan Piyale Paşa Deniz Otobüsü, Anamur İskelesi'ne yanaştı. 12 Haziran'dan itibaren hizmet verecek olan feribot, törenle karşılandı.

    Garnizon Komutanı Albay Taner Tükel, Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Emniyet Müdürü Hanifi Umar, Anamur İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Kadir Dölek, Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur, Aydıncık Bozyazı Koordinatörü Erdal Karan, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuna ve yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Anamur’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne sefer yapacak olan Piyale Paşa Deniz Otobüsü'nün kaptanı ve mürettebatı çiçeklerle karşılandı. Bu seferlerin, tarım ve turizm kenti Anamur’un dünya markası olması yolunda önemli bir adım olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Durmuş Deniz, "Anamur halkı adına bizler de çok heyecanlıyız. Bu feribot seferleri ile dünyaya açılacağız. Bildiğiniz gibi Anamur, tarım kenti olmasının yanında, bir turizm cenneti. 17 kilometrelik sahil şeridimiz, mağaralarımız, Mamure Kalemiz, Ören Antik Kentimiz görülmeye değer yerler. Bu seferlerle Anamur'da tarımın yanında turizminde canlanacağına inanıyorum” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaptan Adnan Ketenci de 450 yolcu kapasiteli feribotla Anamur’dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Girne kentine 2 saat 15 dakikada varmayı hedeflediklerini söyledi. Daha sonra Bozyazı ilçesine kadar kısa bir tur yapıldı. Anamur Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arası seferler, 12 Haziran Çarşamba günü başlayacak. Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri olmak üzere, haftanın 4 günü gerçekleşecek seferlerde, Piyale Paşa Deniz Otobüsü Anamur İskelesi'nden Girne Limanı'na saat 11.00’de çıkış yapacak ve Girne Limanı'ndan saat 18:00’da Anamur’a dönüş yapacak. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow