hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Malatya'da 8 bin konut daha hak sahiplerine teslim edilecek

    Malatyada 8 bin konut daha hak sahiplerine teslim edilecek
    expand

    Malatya'da 8 bin konut daha hak sahiplerine teslim edilecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Recep BAĞDAT/MALATYA(DHA)- MALATYA Valisi Seddar Yavuz, "Önümüzdeki aylarda kent genelinde yapımı tamamlanan 8 bin konut hak sahiplerine teslim edilecek" dedi.

    Malatya Valisi Seddar Yavuz, kent genelinde ve ilçelerde yapımı tamamlanan ve devam eden konutları inceledi. Yazıhan ilçesinde incelemelerinin ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Yavuz, kent genelinde yapımı devam eden ve teslim aşamasında olan konutları yerinde incelediklerini belirterek, önümüzdeki aylarda tamamlanan 8 bin konutun hak sahiplerine anahtar tesliminin yapılacağını belirtti. 6 Şubat depremlerinden milyonlarca kişinin etkilendiğini hatırlatan Vali Yavuz, "Devlet, millet kaynaşması ve dayanışmasıyla vatandaşları kalıcı konutlara yerleştirmek, yeri yıkılanlara iş yerlerini yapıp teslim etmek üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ının liderliğinde çalışıyoruz. Bizzat sahadayız ve çalışmaları yerinde inceliyoruz. Yapılması gereken konularla ilgili istişarede bulunuyor, sorunlarla karşılaştığımızda süratle çözülmesi konusunda koordinasyonu sağlıyoruz. Vatandaşlarımız şundan emin olsun, vatandaşlarımızı sıcak yuvalarına kavuşturmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bir kaç ay içerisinde yaklaşık 8 bin konutu Malatya'da teslim etmiş olacağız. Yazıhan ilçesi Hamidiye Mahallesindeki konutları kasım ayı içerisinde teslim etmeyi planlıyoruz. Vatandaşlarımız kutlu devlete güvensin. Ortak akıl ve istişare kültürüyle şehri tekrar ayağa kaldıracağız. " şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vali Seddar Yavuz, daha sonra Akçadağ ilçesine bağlı Aksaray ve Şeyhler mahallelerinde ve Doğanşehir ilçesinde inşası devam eden deprem konutlarını inceledi.

    Vali Yavuz'in incelemelerine Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Yazıhan Kaymakamı Osman Kurt, Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer, Akçadağ Kaymakamı Adem Topaca, Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulutaş, Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç, Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram da eşlik etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow