hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırklareli Belediye Başkanı Bulut: 92 hayvanı sahiplendirdik

    Kırklareli Belediye Başkanı Bulut: 92 hayvanı sahiplendirdik
    expand

    Kırklareli Belediye Başkanı Bulut: 92 hayvanı sahiplendirdik

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ömer KUŞÇU/KIRKLARELİ, (DHA)- KIRKLARELİ Belediye Başkanı Derya Bulut, 92 hayvanı sahiplendirdiklerini, 119 sokak hayvanını da kısırlaştırdıklarını söyledi.

    Kırklareli Belediyesi, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde, Geçivi Hayvan Bakımevi'nde 'Hayvan Sahiplendirme Şenliği' düzenledi. Şenliğe, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, hayvanseverler ile öğrenciler katıldı. Başkan Bulut, "Hayat öncelikle sevmek ile başlar sevdiğiniz kadar da koruyabiliyorsunuz insanı da, hayvanı da ,doğayı da. Koruma kavramından ziyade sevgi kavramını ön plana çıkarmak daha önemlidir diye düşünüyorum. Göreve geldiğimizden bu yana hem halkımıza, hem ilimize hem de doğa ve hayvanlarımıza nasıl daha iyi hizmet edebiliriz bunun mücadelesini ortaya koymaya çalışıyoruz. Mutlaka eksikliklerimiz vardır fakat genel itibariyle sokak hayvanlarımız için ne yapabiliriz dedik ve 2 Ağustos tarihinden bu yana 119 sokak hayvanımızı kısırlaştırdık. Köylerimiz dahil olmak üzere ilimiz çevresinde daha da etkili olabilmek için valilik ile bir protokol imzaladık, ilaç ve yardım noktasını da kapsayan bir protokol gerçekleştirdik. Çalışmalarımız sonucunda 92 hayvanımızı da sahiplendirdik. Kırklareli Belediyesi olarak sokak hayvanları sahiplenilmesini teşvik etmek için sahiplenilen sokak hayvanlarımızın yanında kulübe hediye ediyoruz .Barınağımızın imkanlarını geliştirmek için yine yakın bir tarihte tadilat işlemlerine başlayacağız. Hem daha büyük hem de imkanları daha iyi bir barınağa sahip olmak için biz elimizden imkanlarımızı kullanıyoruz. İlerleyen zamanlarda önce sevgiyi sonra korumayı arkasından da barınmayı en iyi şekilde gerçekleştireceğimize inanıyorum. Bir kez daha bahsetmek istiyorum bugün ki organizasyonun koruma kapsamından ziyade daha çok sevgi ikliminden ve şenlik havasında geçmesi için bu özel gün için etkinlikler düzenledik" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şenlikte barınaktan köpek sahiplenen Seyhan Esen'e belediyenin 'Bir dost sahiplenen vatandaşlarımıza kulübe hediyesi' kampanyasında kulübe hediye edildi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow