hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmanlı döneminden kalan cami restore edildi

    Osmanlı döneminden kalan cami restore edildi
    expand

    Osmanlı döneminden kalan cami restore edildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de, Osmanlı döneminden kalan 200 yıllık Çandır Camisi, Kocasinan Belediyesi tarafından restore edildi.
    Kocasinan ilçesi Gevhernesibe Mahallesinde bulunan ve Osmanlı döneminde 18. yüzyılda yapıldığı belirtilen Çandır Camisinin restoresi için Kocasinan Belediyesi 2 yıl önce çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar kapsamında 200 yıllık olduğu belirtilen tarihi cami, aslına uygun olarak restore edildi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Camilerimiz bizim ortak kalbimizdir. Vatandaşlarımızın daha huzurlu bir şekilde ibadetlerini yapabilmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu kapsamda Kocasinan Belediyesi olarak camilerin çevre düzenlenmesi, temizliği, yenilenmesi ve güzelleştirilmesi adına çeşitli çalışmalar yapıyoruz. 200 yılı aşkın bir süredir vatandaşlarımızın ibadet ettiği, günümüze kadar ayakta kalmış tarihi Çandır Cami’nin iç ve dış kısımları orijinaline uygun olarak yenilendi. Bütün tarihi yapılarda olduğu gibi caminin aslına uygun olarak restorasyonunu gerçekleştirdik. Tarihi değerlerimizi korumak, geleceğe taşımak adına şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gerekli hassasiyeti göstereceğiz. Yapılan çalışmalar, şehrimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.
    ÇANDIR CAMİ
    18'inci yüzyıl Osmanlı dönemi eseri olan Çandır Camii, 520 metrekare kapalı alanı ve 320 kişi kapasitesiyle orijinalinde mescit olarak yapılmıştır. Ahşap sütunlar ve yatay bağlantılar kullanılan caminin mihrabında, 73 porselen tabak bulunuyor. O dönemde cami yapımına destek olan mahalle sakinleri, çini yaptırmaya güçleri yetmediği için evlerinden getirdikleri yemek ve çay tabaklarıyla mihrabı süsledikleri anlatılıyor.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow