hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karşıyaka'nın kurban pazarında hazırlıklar tamam

    Karşıyakanın kurban pazarında hazırlıklar tamam
    expand

    Karşıyaka'nın kurban pazarında hazırlıklar tamam

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Karşıyaka Belediyesi, Kurban Bayramı'nın huzur ve güven içinde geçmesi için hazırlıklarını tamamladı. Örnekköy Kurban Satış ve Kesim Alanı'nda hijyen ve güvenliği sağlamak için çalışmaların aralıksız olarak devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Ekiplerimiz bayram boyunca alarmda olacak" dedi.

    Bu yıl 16 Haziran'da başlayacak olan Kurban Bayramı'ndan günler önce harekete geçen Karşıyaka Belediyesi, Örnekköy Kurban Satış ve Kesim Yeri'ni hazır hale getirdi. Yüzlerce kurbanlığın satışa sunulduğu alanda, sağlıklı ve hijyenik bir ortam oluşturuldu. Alanın tamamı titizlikle temizlendi ve ilaçlandı. Tüm kurbanlıklar tek tek muayeneden geçirildi. Hayvanların kayıt, pasaport ve sağlık raporları kontrol edildi. Hayvan sahiplerinin bekleme ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri yerler de dahil tüm ayrıntıları düşünen belediye ekipleri, gerekli altyapıları oluşturdu.

    BAYRAMDA HİZMET NÖBETİ

    Ayrıca, Karşıyaka Belediyesi'nin nöbetçi ekipleri bayram boyunca alarmda olacak. Oluşturulan ekipler, bayram süresince hem halkın huzuru için çalışacak hem de kurbanlık satış ve kesim işlemlerinin sağlıklı ortamlarda yapılmasını sağlayacak. Denetim, temizlik ve atık toplama çalışmaları düzenli şekilde sürdürülecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'TÜM TEDBİRLERİ ALDIK'

    Bayram süresince hizmetlerin aksamadan devam edeceğini vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Karşıyakamızda Kurban Bayramı'nın hiçbir sıkıntı yaşanmadan, huzurla geçmesi için gerekli tüm tedbirleri aldık. Nöbetçi ekiplerimiz her gün alanda görev başında olacak. Sağlık, huzur ve düzeni korumak için gereken tüm hizmetleri eksiksiz şekilde gerçekleştireceğiz. Şimdiden tüm yurttaşlarımızın bayramını kutluyor, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum" diye konuştu.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow