hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Daha az atık üretmeyi yaşam tarzı haline getirmeliyiz'

    Daha az atık üretmeyi yaşam tarzı haline getirmeliyiz
    expand

    'Daha az atık üretmeyi yaşam tarzı haline getirmeliyiz'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-KARŞIYAKA Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Sıfır Karbon Noktası'nda tiyatro gösterimi, atölye ve eğitim çalışmaları düzenledi. Çevre farkındalığı yaratılan programda çocuklarla buluşan Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, "Daha mavi, daha yeşil bir dünya için ihtiyacımız kadar tüketmeyi ve daha az atık üretmeyi yaşam tarzı haline getirmeliyiz" dedi.

    Karşıyaka Belediyesi, çevre dostu çalışmalarının yanı sıra toplumsal farkındalığı güçlendirmek amacıyla, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında hafta boyunca pek çok etkinliğe imza attı. Karşıyakalılarla geri dönüşüm tesislerine yapılan ziyaretler ve 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'nde öğrencilere verilen eğitimin ardından Sıfır Karbon Noktası'nda çocuklar için renkli bir program düzenlendi. Sanat yoluyla çevre bilincinin aşılandığı buluşmada tiyatro oyunu sahnelendi, kukla yapım atölyesinde keyifli anlar yaşandı. Ayrıca İZSU eğitmeni tarafından 'Suyun Yeryüzündeki Yeri ve Önemi' başlıklı bir eğitim verildi.

    'KARŞIYAKA FARKLIDIR'

    Etkinlikte çocuklarla bir araya gelen Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, "Daha mavi, daha yeşil bir dünyada yaşamak bizim elimizde. Biz doğa ile uyumlu bir çevrede yaşamak istiyoruz ve çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirasın doğamız ve çevremiz olduğunu aklımızdan çıkarmıyoruz. İhtiyacımız kadar tüketmeyi ve daha az atık üretmeyi kendimize hedef belirliyoruz. Karşıyaka farklıdır, Karşıyakalılar özeldir. Bu konuda da fark yaratacağımıza, Türkiye'nin en temiz ve en çevreci ilçesi olacağımıza inanıyorum. Başlattığımız temizlik kampanyasına katkı sunmanızı diliyorum" diye konuştu.(DHA)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow