hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Ünsal'ın kısırlaştırma seferberliği çağrısına destek

    Başkan Ünsalın kısırlaştırma seferberliği çağrısına destek
    expand

    Başkan Ünsal'ın kısırlaştırma seferberliği çağrısına destek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA) - İZMİR'in Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlediği Can Dostlar Çalıştayı'nda sokak hayvanlarının uyutulmasını öngören yasa tasarısına karşı olduklarını belirtip, kısırlaştırma seferberliği çağrısında bulunan Belediye Başkanı Yıldız Ünsal'a ilk destek, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'den geldi.

    Türkiye'de yerel yönetimler arasında veterinerlik hizmetleriyle öne çıkan Karşıyaka Belediyesi, sokak hayvanlarının yaşam haklarının konuşulduğu Can Dostlar Çalıştayı'nı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve hayvanseverlerin katılımıyla gerçekleştirdi. Çalıştayda konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, sokak hayvanlarının uyutulmasını öngören yasa tasarısına karşı olduklarını ifade ederek, "Kentin ticaret hayatına yön veren odalarla, meslek kuruluşlarıyla iş birliği yapıp kısırlaştırma seferberliği başlatalım ve çözüme yönelik adımlar atalım" dedi. Ünsal'ın bu çağrısına İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'den destek geldi. Özgener, meclis toplantısında yaptığı konuşmada İzmir'de birçok kurumun ortak çalıştığı çok sayıda proje olduğunu, sokak hayvanları için de birlikteliğin sağlanabileceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SÖZ HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARINDA

    Öte yandan, Can Dostlar Çalıştayı'nın ikinci kısmı Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Çağlayan İnanlı moderatörlüğünde, konuşmacılar HAYKONFED Başkan Yardımcısı ve EgeFed Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ersoy, HAYTAP İzmir Temsilcileri Esin Önder ve Meral Örüç, HAYTAP Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Av. Senem Demirel Acar, Gönüllü Veteriner Hekimler ve Teknikerler Derneği Basın Sözcüsü Şule Baylan ile köpek eğitmeni Volkan Akdeniz'in katılımı ile yapıldı. Tüm konuşmacılar yasa tasarısına yönelik tepkilerini ifade ederken, sokak hayvanları konusunda yapılması gerekenler ifade edildi.

    FARKINDALIK EĞİTİMİ ÖNERİSİ

    Köpek eğitmeni Volkan Akdeniz ve HAYTAP İzmir Temsilcisi Meral Örüç'ün anlattığı eğitim faaliyetlerini ilgiyle dinleyen Ünsal, iş birliği içinde halka yönelik eğitim programları düzenlemeyi teklif etti. HAYKONFED Başkan Yardımcısı ve EgeFed Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ersoy ile Gönüllü Veteriner Hekimler ve Teknikerler Derneği Basın Sözcüsü Şule Baylan gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Av. Senem Demirel Acar ise ilgili yasalardan kaynaklanan sorunları ve çözüm önerilerini anlattı.(DHA)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow