hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EÜ öğrencilerinin TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B programlarında 406 projesi desteğe hak kazandı

    EÜ öğrencilerinin TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B programlarında 406 projesi desteğe hak kazandı
    expand

    EÜ öğrencilerinin TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B programlarında 406 projesi desteğe hak kazandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İZMİR, (DHA)-TÜBİTAK, Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen '2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı' ile '2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı' kapsamında yapılan başvuruların destek sonuçları açıklandı. Ege Üniversitesi (EÜ) öğrencilerinin 2209-A programı kapsamında 357 projesi, 2209-B programında ise 49 projesi destek almaya hak kazandı.

    Ege Üniversitesi'nde öğrencilerin araştırma-geliştirme ve proje kültürü kazanmaları amacıyla hayata geçirilen bilim ve teknoloji öncelikli ekosistem meyvelerini vermeye devam ediyor. Ege Üniversitesi öğrencilerinin, TÜBİTAK '2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı' ile 357, '2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı' kapsamında ise 49 olmak üzere toplam 406 özgün ve yenilikçi projesi desteklenmeye uygun bulundu.

    Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Yönetime geldiğimiz ilk andan itibaren öğrenci odaklı yönetim anlayışımızın gereği olarak gençlerin eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme süreçlerini destekleyen 90'a yakın yeni uygulamayı hayata geçirdik. Tam akredite, öğrenci odaklı, sağlık temalı bir araştırma üniversitesi olmanın bilinciyle, öğrencilerimizi proje yapmaya teşvik etmek ve proje yapan öğrencilerimizi desteklemek için Türkiye'de bir ilk olan Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezi'ni hizmete açtık. Merkezimizde öğrencilerimize araştırma geliştirme ve inovasyon kültürü kazandırarak hocalarının danışmanlığında proje hazırlamaları için seferber olduk. Öğrencilerimize verdiğimiz desteklerin meyvelerini de TÜBİTAK nezdinde aldık, almaya devam ediyoruz. TÜBİTAK'ın üniversite öğrencilerine yönelik sürdürdüğü 2209-A ile 2209-B programlarında var olan başarımızı bu dönemde sürdürdük. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu Milli Teknoloji Hamlesi Vizyonu ve Türkiye Yüzyılı Ülküsü ile 12. Kalkınma Planı hedeflerine odaklanarak; Cumhuriyetin ikinci asrını Türk bilim yüzyılı yapmak için durmadan duraksamadan, yeni başarı hikayeleri yazarak dünyanın önde gelen yükseköğretim kurumu olma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜBİTAK 2209-A Programı 2024/1 döneminde toplam 34 bin 762 onaylı başvurudan 17 bin 889 proje; 2209/B programı 2024/1 döneminde ise toplam 1945 onaylı başvurudan 1154 proje destek almaya hak kazandı.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow