hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eşrefpaşa Hastanesinin ek hizmet binasının temeli atıldı

    Eşrefpaşa Hastanesinin ek hizmet binasının temeli atıldı
    expand

    Eşrefpaşa Hastanesinin ek hizmet binasının temeli atıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seza Nur ALPDÜNDAR/ İZMİR,(DHA)-İZMİR Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi ek hizmet binası temeli atıldı. 11 bin metrekarelik alanda 7 katlı inşa edilecek olan bina içerisinde; acil servis, teknik birimler, morg, kafeterya, 24 yataklı hasta servisi, 26 yataklı kadın doğum servisi, 6 ameliyat salonu ve ameliyathane servisi, yemekhane, toplantı salonları ve merkezi sterilizasyon bölümleri yer alacak.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi ek hizmet binası temeli atıldı. 11 bin metrekarelik alanda 7 katlı inşa edilecek olan bina içerisinde; acil servis, teknik birimler, morg, kafeterya, 24 yataklı hasta servisi, 26 yataklı kadın doğum servisi, 6 ameliyat salonu ve ameliyathane servisi, yemekhane, toplantı salonları ve merkezi sterilizasyon bölümleri yer alacak. Projenin ihale bedeli ise 549 milyon lirayı buluyor. Temel atma törenine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Burhan Özfatura, büyükşehir bürokratları, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'RUHSATIN İPTAL OLMA TEHLİKESİ VARDI'

    Türkiye'de sadece İzmir'de büyükşehirin bir belediye hastanesi olduğunu dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Bu hastane zorda olan, yardıma ihtiyacı olan herkesin her zaman hizmetinde oldu. Felaketlerde, afetlerde, depremlerde üzerine düşeni yapan gurur duyduğumuz bir sağlık kuruluşu oldu. 2020'deki depremde hizmet binası hasar gördü ve yenilenme ihtiyacı oldu. Ben 4 aydır belediye başkanıyım, göreve başladığım zaman yıkım kararı alınmış, ihale aşamasına gelmiş, projesi hazır durumdaydı. Ancak ilk ihalesinde ihaleye giren olmadı. Hastanemiz ruhsatını kaybetme tehlikesi yaşadı. Çünkü 1 Ağustos'a kadar bakanlıkla olan sözleşme gereği inşaatının başlaması gerekiyordu. İhalenin yeniden yapılması, inşaat çalışmasının başlaması zordu. İhaleyi tekrar yaptık. Her biriyle ayrı ayrı gurur duyduğum bürokratlarımıza ve belediye çalışanlarımıza minnettarım. 8 Temmuz'da yer teslimi yapıldı, o günden beri zemin çalışması yapılıyor ve bugün temelini atacağız" dedi. Tugay, İzmir'in dört bir yanına sağlık hizmeti götüreceklerini de belirtti.

    'BUGÜNLERE KOLAY GELMEDİK'

    Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yavuz Uçar ise "Ülkemizin ilk ve tek belediye hastanesi olan Eşrefpaşa Hastanesi, bugün temeli atılacak olan bu yeni bina sayesinde hizmetlerini daha da arttırarak modern ve kaliteli hale getirecektir. Bugünlere kolay gelmedik. Birlikte çok zorluklar aştık. 30 Ekim 2020 depremi sonrası İzmirliler gibi hastanemiz de ağır yara aldı. Hastanenin kalbi sayılacak olan, ameliyathanelerini, acil servisini, doğumhane ve kadın doğum servisini, çocuk sevisini kullanamaz hale geldi. Pandemi tüm dünya gibi bizleri de etkiledi. Hastanemiz tedavi ve aşılama hizmetlerine devam etti. 6 Şubat 2022 Kahramanmaraş merkezli tüm ülkemizi yasa boğan felakette ise ilk günden yardıma koşan hastanemiz Antakya'da 2 ay boyunca sahra hastanesi kurarak gururla hizmet verip bir parça da olsa yaralara merhem olmaya çalıştı. Tüm bu zorluklar içerisinde silkinip ayağa kalkmaya çalışan Eşrefpaşa, yeniden acil servisini açtı. Evde bakım birimlerini açarak dezavantajlı halkımıza evlerine kadar giderek hizmet vermeye başladı" diye konuştu.(DHA)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow