hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İtfaiye erleri mesaiye sporla başlıyor

    İtfaiye erleri mesaiye sporla başlıyor
    expand

    İtfaiye erleri mesaiye sporla başlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kemal ERBEN/EĞİRDİR, (DHA)- ISPARTA'nın Eğirdir ilçesi İtfaiye Müdürlüğü'nde görevli personel mesaiye spor yaparak başlıyor.

    Eğirdir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde görevli 15 personel, 5 itfaiye aracıyla ilçedeki yangınlara müdahale ediyor. 7/24 esasına göre çalışan itfaiye personelleri, güne sabah erken saatte spor yaparak başlıyor. Sorumluluk bölgelerinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelebilecek görevlere de destek olan itfaiye personelleri günde en az bir defa da tatbikat gerçekleştiriyor.

    '24 SAAT PERSONELİMİZ HAZIR BEKLEMEKTEDİR'

    İtfaiye Müdürü Ramazan Kurthan, "7/24 esasına göre görev yapmaktayız. 15 personel ve 5 aracımız var. Sabah erkenden spor faaliyetimizi gerçekleştiriyoruz. Hazırlıklarımızı yapıp, göreve hazır şekilde bekliyoruz. Herhangi bir kaza, yangın, afet, sel olaylarına müdahale etmek için 24 saat personelimiz hazır beklemektedir. Halkımızın can güvenliği için buradayız. Göreve çıktığımızda arkadaşlarımız sanki kendi eviymiş gibi, kendi arkadaşı kaza yapmış gibi o kadar hızlı ve emniyetli şekilde buradan çıkış yaparak, canı gönülden müdahale ederek her türlü fedakarlığı göstermektedir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KADIN İTFAİYECİ 1 YILDIR GÖREV YAPIYOR

    Müdürlük bünyesinde 1 yıldır çalışan kadın itfaiyeci Ayşegül Karabuğa, "Burdur Altınyayla Mehmet Tuğrul Meslek Yüksekokulu'ndan mezun oldum. Stajımı Eğirdir İtfaiye Müdürlüğü'nde gerçekleştirdikten sonra burada görevime başladım. 7/24 esasına göre çalışmaktayız" diye konuştu. Diğer itfaiye erleri de görevlerini severek yaptıklarını anlattı.

    'YANGIN 3 ELEMENTİN BİR ARAYA GELMESİYLE OLUŞUR'

    Diğer yandan İtfaiye Sorumlu Çavuşu ve Grup Amiri Mustafa Binatlı ise yangının söndürülmesiyle ilgili şu bilgileri verdi:

    "Yangın 3 elementin bir araya gelmesiyle oluşan istem dışı ateş sistemidir. Yanıcı madde, yakıcı madde, oksijenin bir araya gelmesiyle yangın medyana gelir. Yangını söndürmek için ise elementlerden birini ayırmamız gerekmektedir. Bizim soğutma çalışmalarımızla yaptığımız söndürme işlemi sayesinde oksijeni ayırıp yanmasına engel oluyoruz. Tatbikatta yaptığımız gibi suyla yangının kontrol altına alınmasını sağlayıp, soğutma yapıyoruz. Bu 3 elementten birisini ayırmadıktan sonra yangın sönmüyor." (DHA)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow