hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İskenderun'da Büyük İskender Biyoaktif Yapay Resif Projesi

    İskenderunda Büyük İskender Biyoaktif Yapay Resif Projesi
    expand

    İskenderun'da Büyük İskender Biyoaktif Yapay Resif Projesi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)-  İSKENDERUN  Teknik Üniversitesi körfezdeki deniz canlılarını popilasylonunu korumak aynı zamanda yerleştirilecek olan heykellerle de dalış turizmini bölgede canlandırmak için  hazırlanan Büyük İskender Biyoaktif Yapay Resif Projesi'nin tanıtımı yapıldı.
    İskenderun Körfezi'nde denizel biyolojik çeşitliliğin korunması ve geliştirilmesine katkıda bulunmak, balık popülasyon ve habitatlarını arttırmak ve desteklemek amacıyla İskenderun Teknik Üniversitesi, Büyük İskender Biyoaktif Yapay Resif Projesi'nin tanıtımına İSTE Rektörü Prof Dr. Tolga Depci, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu ve akademisyenler katıldı. İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Turan, fakülte yerleşkesinde resiflerin dökülmeye başlandığını belirterek,"İSTE1 Araştırma Gemisi ile Körfezde belirlenen, iki ayrı bölgede 30’ar tane olacak şekilde bu resifler yerleştirilecek. Bu projeyle birlikte ayrıca, dalış turizmini arttırmak amacıyla Büyük İskender’in at üzerindeki bir heykeli ile ordusunun heykelleri yaptırılarak deniz içerisinde konuşlandırılacak. İskenderun Körfezi'nde yapay resif projesinin yapılması ile bölgede balık popülasyon ve habitatlarını arttırmak ve desteklemek amaçlanmıştır. Projeye Büyük İskender adının verilmesi İskenderun’un ismini aldığı Büyük İskender’den dolayıdır" dedi.
    ÖNCELİĞİMİZ EKOSİSTEM
    Proje ortaklarından İMEAK DTO Başkanı Kemal Kutlu, oda olarak şehrin gelişimine katkı sunacak konularda yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade ederek; “Bu projede iki ana konu var, biri ekosistem, balık popülasyonunun artması diğeri de dalış turizmi. Tabii önceliğimiz ekosistem. Biliyorsunuz balık popülasyonumuz körfezde devamlı azalıyor. Bunun nedenleri nedir, müsilaj problemi bize de gelir mi, bunların araştırmasını en iyi yapabilecek yer üniversitemiz. Aktör onlar biz dışarıdan katkıda bulunan odayız" diye konuştu. (DHA)
     

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow