hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trakya Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A ‘Doğa ve sanat eğitimi’ tamamlandı

    Trakya Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A ‘Doğa ve sanat eğitimi’ tamamlandı
    expand

    Trakya Üniversitesi’nde TÜBİTAK 2237-A ‘Doğa ve sanat eğitimi’ tamamlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EDİRNE,(DHA)-TRAKYA Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü ev sahipliğinde ve Doç. Dr. Utku Güner'in yürütücülüğünde düzenlenen TÜBİTAK 2237-A ‘Fen, güzel sanatlar ve eğitim alanı lisans öğrencilerine yönelik doğa ve sanat eğitimi’ etkinliği çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

    Türkiye'nin her yerinden başvuruların kabul edildiği etkinlikte, fen, güzel sanatlar ve eğitim fakülteleri olmak üzere 24 üniversiteden 45 katılımcıya yer verildi. Etkinlikte, Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Fulya Dilek Gökalp, Prof. Dr. Volkan Aksoy, Doç. Dr. Utku Güner, Doç. Dr. Burhan Şen, Doç. Dr. Mitat Aydoğdu ve Dr. Hüseyin Ersoy, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi üyesi Doç. Dr. Lütfü Kaplanoğlu, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi üyesi Doç. Dr. İsmail Tetikçi, Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi üyesi Doç. Dr. Pınar Göç Rasgele ve Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi üyesi Doç. Dr. Hikmet Sürmeli yer aldı. Etkinliğin yerel düzenleme kurulunda ise programın planlanmasından tamamlanmasına kadar olan sürece katkıda bulunan İstanbul Silivri Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu Müdürü Mustafa Elibol ve Aslıhan Dikmen yer aldı.

    Fen, güzel sanatlar ve eğitim alanı lisans öğrencilerine bilim-sanat ilişkisi hakkında bilgi verme, bu alanda proje önerisi hazırlama ve yürütme için gerekli destek ve eğitimin verilmesi amacıyla TÜBİTAK 2237-A kapsamında gerçekleştirilen projede, katılımcılara, alanında uzman kadro tarafından 'doğa ve sanat' konulu dersler verildi.

    Projenin kapanış programda bir konuşma gerçekleştiren Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Utku Güner, “Bu etkinlikle birlikte en başarılı bilimsel zihinlerin sanatsal düşündüğünü, en başarılı sanatçıların bilimsel yönteme benzer bir süreç izlediğini, fikir ve çalışmalarının estetik yargı ve duyguların yanı sıra niyet ve zeka tarafından yönlendirildiğini fark ettik. Doğayı bilim olmadan anlayamayız, aynı zamanda sanat olmadan doğru anlamamız ve yorumlamamız mümkün değil. Katılımcılarımız doğa ve sanat ilişkisini farklı yönleriyle öğrenmiş oldu” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow